ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ...

07:40 27/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2, 9 και 15 Ιουνίου προγραμμάτισε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας στην αποχώρηση του Δημοσίου από τον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε για: ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ : Παναττική 3ωρη στάση εργασίας...

στον Όμιλο ΟΤΕ αρχής γενομένης στην έναρξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 08.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου) όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ : Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην Ομόνοια
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ : 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στον ΄Ομιλο ΟΤΕ και Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Ιουνίου: 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση Δημόσιες Επιχειρήσεις.
Στο ίδιο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες συνδικαλιστικές δράσεις που θα ανακοινωθούν με συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε Υπουργεία, Φορείς και ΟΤΕ.
Δρομολογείται η πώληση του ΟΤΕ
Στο μεταξύ, σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, να αποστέλλει επιστολή στην διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας.
Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να δοθεί προθεσμία 30 ημερών στο γερμανικό όμιλο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.
Παράλληλα, όσον αφορά στο ταμείο δημόσιας περιουσίας, στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν, ότι εκπρόσωποι της τρόικας δεν θα συμμετάσχουν, αλλά θα μπορούν να παρέχουν τεχνική υποστήριξη.
Προσθέτουν, δε, ότι όποια επιχείρηση του Δημοσίου ή ακίνητο μπει στο ταμείο για αξιοποίηση, δεν θα έχει δυνατότητα εξόδου από αυτό.
Επίσης, στο υπουργείο εκτιμούν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν προκηρυχθεί όλοι οι διαγωνισμοί για τις
Keywords
Τυχαία Θέματα