"MHN EMΠΟΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ"

23:25 26/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Να εγγυηθούν την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στο Διαδίκτυο καλούν τις κυβερνήσεις οι «ηγέτες» του Ίντερνετ, οι οποίοι καταθέτουν σήμερα τις προτάσεις τους στη σύνοδο κορυφής του G8, στο γαλλικό θέρετρο της Ντοβίλ. Οι επικεφαλής των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας και... Διαδικτύου ζητούν από τους ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του κόσμου να μην παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του Ίντερνετ θεσπίζοντας ασφυκτικές ρυθμίσεις για τον έλεγχο του κυβερνοχώρου.
Τους καλούν, επίσης, να ενισχύσουν τις επενδύσεις στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη να έχουν καθολική πρόσβαση
στο «γρήγορο» Ίντερνετ.
Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους
«Είναι σχεδόν ομόφωνο το αίτημα να παρέχουμε δωρεάν, ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλους πάνω στη Γη. Ναι, πρέπει να προστατέψουμε την πνευματική ιδιοκτησία, αλλά δεν πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση η οποία δεν θα επιτρέψει στο Διαδίκτυο να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί», δήλωσε ο Μορίς Λεβί, διευθύνων σύμβουλος της Publicis, της τρίτης μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο.Ο κ. Λεβί προειδοποίησε ότι αν δεν διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων σε συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων, υπάρχει κίνδυνος «κατάρρευσης του συστήματος».«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να επενδύσουμε σε υψηλής ταχύτητας ADSL και σε άλλα συστήματα υψηλών ταχυτήτων», τόνισε ο κ. Λεβί, ανακοινώνοντας ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών του Διαδικτύου -η οποία ονομάστηκε e-G8- θα διοργανώνεται στο εξής σε ετήσια βάση.
Καταστέλλουν τα κοινωνικά δίκτυα
Ο πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, καταφέρθηκε εναντίον αυταρχικών καθεστώτων, όπως αυτά του Ιράν και της Συρίας, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με σκοπό να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες των πολιτών, ενέργεια την οποία χαρακτήρισε «τρομερό λάθος».Η συμβολή των κοινωνικών δικτύων του Ίντερνετ στον συντονισμό των διαδηλώσεων σε πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου ήταν καταλυτική.«Με χαρά παίζω οποιονδήποτε ρόλο μου ζητούν να παίξω. Το Διαδίκτυο είναι πραγματικά μια μεγάλη δύναμη που δίνει στους ανθρώπους φωνή», δήλωσε ο πρόεδρος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.Βέβαια, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου δεν είχε πάρει πολύ «ζεστά» τη σύνδεση του ονόματός του με τις κοινωνικές εξεγέρσεις. Στελέχη του Facebook, που είχαν μιλήσει -ανώνυμα- στην εφημερίδα «The New York Times» τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν παραδεχτεί ότι δεν θέλουν να θεωρηθεί ότι η ιστοσελίδα στηρίζει τέτοιου είδους ενέργειες, φοβούμενοι ότι ορισμένες χώρες θα επιβάλουν περιορισμούς στη χρήση της.
Το προσχέδιο της διακήρυξης
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης του G8 θα απευθύνει κάλεσμα στις κυβερνήσεις να αναλάβουν ρόλο στην «δημιουργία ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο το Διαδίκτυο θα μπορέσει να ευημερήσει με ισορροπημένο τρόπο».Η προτεινόμενη τελική δήλωση αναμένεται να αναφέρει ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη της online οικονομίας, ενώ παράλληλα θα τονίζει την ανάγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα