Επιφυλαξεις δημαρ για τις αλλαγες στις δημοτικες εκλογες...

11:34 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro
«Ουσιαστικές επιφυλάξεις» για τον χρόνο που επιλέχθηκε να ανοίξει η συζήτηση περί αλλαγής του συστήματος εκλογής των δημάρχων εκφράστηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης της Συντονιστικής... Γραμματείας του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, το περασμένο Σάββατο, παρουσία του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη. «Όποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πρέπει να ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της. Όπως επισημαίνει, οι όποιες
αλλαγές πρέπει να μην εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά να εξασφαλίζουν την αναλογικότητα, την αποτελεσματικότητα στην άσκηση της διοίκησης και την ευρύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση εκλογής του Δημάρχου.
Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης συζητήθηκε η προετοιμασία του κόμματος για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ επισημάνθηκε ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών, οι οποίες –όπως επισημάνθηκε- δεν μπορούν να αποτελέσουν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.
Αποφασίστηκε επίσης ότι το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει και να συνεργάζεται με δημάρχους που παλαιότερα είχε ενισχύσει την εκλογή τους, εκτός εάν υπάρξουν σοβαρές διαφορές με το πλαίσιο της πολιτικής της.
Keywords
Τυχαία Θέματα