Αναστολη των διαδηλωσεων στη νιγηρια

19:17 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι οι διαδηλώσεις, στις οποίες έχουν συμμετάσχει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες πέντε ημέρες, αναστέλλονται το Σαββατοκύριακο προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και...
συνδικάτων για τις επιδοτήσεις στα καύσιμα. Νωρίτερα το συνδικάτο στο χώρο των πετρελαιοειδών PENGASSAN είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο οι επικεφαλής των συνδικάτων δήλωσαν ότι η ανακοίνωση ήταν λανθασμένη.

«Η
απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο το Σάββατο και την Κυριακή», δήλωσε ο Ονουέγκμπου, υπεύθυνος εθνικών σχέσεων του συνδικάτου PENGASSAN Τσίκα Ονουέγκμπου. Στόχος ήταν να ανοίξουν πάλι τα αεροδρόμια για να μπορέσουν οι συνδικαλιστές ηγέτες να μετακινηθούν από διάφορα σημεία της χώρας στην πρωτεύουσα Αμπούζα προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

«Οι διαδηλώσεις σταματούν το Σαββατοκύριακο.… Η απεργία συνεχίζεται μέχρι να έχουμε μία διευθέτηση», δήλωσε στη συνέχεια ο Ίσα Αρέμου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κογκρέσου της Νιγηρίας (NLC).
Keywords
Τυχαία Θέματα