Cherchez la femme !

17:47 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Τα παιδιά στα σχολεία εξακολουθούν να είναι χωρίς βιβλία, θα πει βέβαια κανείς τι σημασία έχει αυτό, αφού και φωτοτυπίες τους έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και βεβαίως όλα τα μαθήματα σε CDs. Κακώς διαμαρτύρεται η κοινωνία αφού...
το κράτος βρήκε λύση
άμεσα και έγκαιρα. Κάπως έτσι φαίνεται σκέφτεται και η αρμόδια υπουργός 'Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία έπαψε να ασχολείται, εδώ και καιρό, με το ασήμαντο αυτό θέμα και έχει κυριολεκτικά βυθιστεί στο φλέγον θέμα της δελφινολογίας.
Και εκεί που νομίζαμε ότι είχε μάλλον πάρει το μήνυμα σε σχέση με την όποια τύχη θα μπορούσε να έχει η υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά εμφανίζεται σε ντοκιμαντέρ σουηδικού καναλιού για την Ελλάδα και κάνει τη δήλωση που υπόσχεται πολλά: '' Θα ήθελα πολύ η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας να είναι γυναίκα. Θα άλλαζαν πολλά. '' Τι να θέλει άραγε να πει ο ποιητής; Λέτε να σκέφτεται κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο; Λέτε να θέλει να μας βάλει ιδέες; Μήπως σκέφτεται την καταλληλότερη και από λεπτότητα θέλει να μας αφήσει να την σκεφτούμε μόνοι μας;
Για να μας διευκολύνει είπε και άλλα. Πιο διαφωτιστικά. Ώστε να μην κάνουμε λάθος. Είπε λοιπόν ακόμα :
'' Έγιναν πολλά λάθη που αφορούν την οικονομία, έγινε μια πολύ κακή διαχείριση των δημοσιονομικών ''.Συνέχισε λέγοντας:
'' Δεν διαχειριστήκαμε με τον σωστό τρόπο τα σημαντικά κονδύλια της ΕΕ. Όλα αυτά μαζί οδήγησαν σε μια κρίση που έχει βεβαίως οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, δηλαδή βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση ως χώρα και αυτό είναι το πιο δύσκολο''. Κλείνοντας είπε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.
Τι ακριβώς να εννοούσε με όλα αυτά; Για πιο κόμμα να μιλούσε άραγε; Ποιο κόμμα έκανε τα λάθη; Κάποιο άλλο ή το δικό της; Γιατί αν μιλούσε για το δικό της με όλα αυτά που μας είπε, μάλλον μας ζωγράφισε τι και ποιους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ψηφίσουμε. Εμείς απλά ας ελπίσουμε ότι έγινε κατανοητή.
Keywords
Τυχαία Θέματα