Αναχωρησε απο την αθηνα ο τσαρλς νταλαρα, παραταση στο θριλερ για το psi

22:22 21/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Παρά την ενθαρρυντική ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτο το IIF, στην οποία αναφερόταν ότι «η συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων, με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους που διακρατούν, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της», έχει παρουσιαστεί... εμπλοκή στις συζητήσεις κυρίως εξαιτίας των δυσοίωνων προβλέψεων του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στοιχείο το οποίο θα καθορίσει
και το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο πρόεδρος του IIF, που εκπροσωπεί τους ιδιώτες πιστωτές, Τσαρλς Νταλάρα έφυγε από την Αθήνα και οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν μέσω τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι η συμφωνία για το PSI δεν είναι πιθανό να επιτευχθεί πριν από την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ο Τσαρλς Νταλάρα και ο ειδικός του σύμβουλος Ζαν Λιμιέρ έφυγαν το πρωί του Σαββάτου με προορισμό το Παρίσι, έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών.

«Τα πράγματα είναι περίπλοκα, φτάνουμε πιο κοντά στους αριθμούς, αλλά υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά» σημείωσε η ίδια πηγή.

Κατά πληροφορίες, δυσκολίες στις συζητήσεις φέρνει το ύψος του επιτοκίου, βάσειτων δυσοίωνων προβλέψεων που διατυπώθηκαν από το ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Μέσο επιτόκιο μικρότερο του 4% φέρεται να ζητεί η Γερμανία και άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Με την πρόταση αυτή φαίνεται πως συντάσσεται και το ΔΝΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα