''an kaneiς κομμα, θα ακουσεις οσα δεν ακουσες το 2012''...

«Μαχαίρια» που παραπέμπουν σε προεκλογική σύγκρουση ζωής ή θανάτου βγαίνουν πια ανάμεσα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου...
με αφορμή την οριστική, όπως φαίνεται, επιλογή του τελευταίου να ιδρύσει κόμμα. Ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν υπάρχει πλέον κανένα σημείο επαφής, ενώ υποχωρούν, ως μάταιες, και οι προσπάθειες που κατέβαλαν ορισμένοι τις τελευταίες ημέρες να μεταπειστεί ο κ. Παπανδρέου
και να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αντιμετωπίζουν τον κ. Παπανδρέου σαν πολιτικό αντίπαλο πια, αφού αντιλαμβάνονται ως δεδομένη την απόφασή του να κάνει την κίνηση για νέο κόμμα πριν τις εκλογές. «Ας κάνει επιτέλους το κόμμα του και να κατέβει στις εκλογές. Θα ακούσει από τους πολίτες όσα δεν είχαν την ευκαιρία να του πουν στη διπλή αναμέτρηση του 2012» λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου και εξηγούν ότι σε εκείνες τις εκλογικές μάχες ο πρώην πρωθυπουργός είχε την ευτυχία να μην απολογηθεί για τις ενέργειές του, δηλαδή την είσοδο στο μνημόνιο και τη συνεργασία με τη δεξιά και την ακροδεξιά του Καρατζαφέρη. «Τότε την πληρώσαμε εμείς, τώρα θα είναι όλη δική του η αποδοκιμασία» λένε χαρακτηριστικά, επικαλούμενοι και την τεράστια αποδοκιμασία που εκφράζεται για τον κ. Παπανδρέου τους ψηφοφόρους σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Οι παπανδρεϊκοί απαντούν ότι το νέο κόμμα θα έχει πιο στέρεη βάση και εκείνο που θα πιεστεί θα είναι το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.

Όπως και να έχει πάντως και ενώ αναμένονται οι εξελίξεις να εκδηλωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, οι δύο πλευρές είναι σε σκληρό ανταγωνισμό και έναν αδυσώπητο αγώνα δρόμου:

Πρώτον, για τη μάχη των εντυπώσεων, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να εμφανίσει τον κ. Παπανδρέου ως διασπαστή της παράταξης και εκείνος να ρίξει όλη την ευθύνη για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή ηγεσία.

Δεύτερον, για τη η μάχη των συσχετισμών: ποιος δηλαδή θα κερδίσει κρίσιμους βουλευτές και στελέχη σε όλα τα επίπεδα της κομματικής ιεραρχίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα