''αν δε μας αφησετε να αλλαξουμε την ευρωπη, θα το κανει η λε πεν''...

12:45 21/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Προειδοποίηση προς την Ευρώπη ότι αν οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας,...
όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάξουν την Ευρώπη τότε θα είναι η Μαρίν Λε Πεν και οι ακροδεξιοί σύμμαχοί της που θα το κάνουν στέλνει με άρθρο του στους Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «έχουμε υποχρέωση να διαπραγματευτούμε ανοιχτά, με ειλικρίνεια και ισότιμα με τους ευρωπαίους συμμάχους μας. Δεν υπάρχει καμία λογική κάθε πλευρά να κραδαίνει τα όπλα της.

Στο άρθρο του με τίτλο «σταματήστε τη λιτότηα πριν ο φόβος να σκοτώσει την ελληνική δημοκρατία» ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί την υποχρέωσή της σαν μέλος της Ευρωζώνης να διατηρεί έναν ισολογισμένο προϋπολογισμό και να πετυχαίνει ποσοτικούς στόχους. «Παρόλα αυτά είναι θεμελιώδες ζήτημα δημοκρατίας για κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση να αποφασίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πετυχαίνει τους στόχους αυτούς» προσθέτει.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι περιμένουμε από την ΕΚΤ να ανακοινώσει ένα πλήρες πρόγραμμα. Το χρωστάει εδώ και καιρό. Θα πρέπει να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να θεραπεύσει την Ευρωζώνη και να δώσει μήνυμα στη φράση "ό,τι χρειαστεί" για τη σωτηρία του ενιαίου νομίσματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα