ΑΜΕΙΩΤΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

08:15 2/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, ενώ σε διαφορετικά επεισόδια στη χώρα δύο Αφγανοί αστυνομικοί και εννέα Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους. Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, σκοτώθηκαν σε διαφορετικά σημεία της χώρας όταν... επιτέθηκαν εναντίον τους μαχητές Ταλιμπάν.
Οι δύο αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το όχημά τους έπεσε σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στην περιοχή Σαρνταράχ
στην επαρχία Κουντούζ.
Στην περιοχή Μαρζιάχ στην επαρχία Χελμάντ εννέα αντάρτες σκοτώθηκαν, όταν εξερράγησαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν με αυτοκίνητο για να τα χρησιμοποιήσουν σε διάφορες επιθέσεις.
Αθωώθηκαν οι επτά Πολωνοί στρατιώτες

Στο μεταξύ, πολωνικό δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση 7 στρατιωτών που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν, τους απάλλαξε από την κατηγορία, ότι πριν από 4 χρόνια είχαν σκοτώσει Αφγανούς πολίτες με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για την υπόθεση και ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα.
Η υπόθεση αφορά τους πολωνούς στρατιώτες που μετείχαν σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν το 2007 και στη διάρκεια επίθεσης στο χωριό Νανγκάρ Χελ σκότωσαν κατά λάθος έξι πολίτες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά και τραυμάτισαν δύο ακόμα που υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.
"Λάθη γίνονται στον πόλεμο, πάντα γίνονται. Αλλά σήμερα είμαι ικανοποιημένος που οι πολωνοί στρατιώτες μας δεν κρίθηκαν ένοχοι για εγκλήματα πολέμου", δήλωσε ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ραντοσλάβ Σικόρσκι, μετά το τέλος της δίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα