Αλλεπαλληλλες συσκεψεις και εντονος προβληματισμος στην κυβερνηση...

17:17 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Με συνεχείς διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει το κλίμα εσωστρέφειας στο εσωτερικό της, απότοκο των πιέσεων εκ μέρους των δανειστών μας πρωτίστως ...
για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων και δευτερευόντως για την κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού εντός του 2014.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, υπάρχει σοβαρότατος προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο κυρίως για το θέμα των δύο αμυντικών βιομηχανιών λόγω των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έναντι των
απαιτήσεων της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ και της σύνδεσης από πλευράς δανειστών του θέματος με την έλευση της τρόικας.
Την κατάσταση περιέπλεξε το χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, για αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα. Δημοσίευμα που έσπευσαν να διαψεύσουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι την ερχόμενη εβδομάδα η τρόικα θα ξεκινήσει κανονικά την επιθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Πηγές πάντως στην Αθήνα σημείωναν με νόημα ότι στην παρούσα φάση οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, τόσο ως προς το δημοσιονομικό κενό του 2014, όσο και προς την τύχη των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) παραμένουν αγεφύρωτες.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι το Μαξίμου έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η επιβεβαίωση τον ερχόμενο Απρίλιο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.
Για να φτάσουμε όμως εκεί πρέπει να φανούμε συνεπείς σε όσα υπογράψαμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές ή ότι θα πάμε λέγοντας «ναι» σε όλα. Όμως, συνεχίζουν, ο Πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει να κινδυνεύσουν οι έως τώρα κατακτήσεις του ελληνικού λαού, ειδικά λίγο πριν την τελική λύση.
Τέλος, στο θέμα του φόρου ακίνητης περιουσίας η κυβέρνηση δεν συζητάει την παραμονή για ένα ακόμη χρόνο του λεγόμενου «χαρατσιού».
Μέχρι την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το θέμα και όταν θα έχει στα χέρια του τις προτάσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα