Σε μαζικη συμμετοχη στην απεργια της κυριακης καλει η οιυε τους εμπορουπαλληλους...

17:17 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγείλει για την Κυριακή καλεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), κατά της λειτουργίας ...των καταστημάτων τις Κυριακές. Παράλληλα, στις 10.30 το πρωί η ΟΙΥΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση Σύνταγμα
& Ερμού. Όπως λέει, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται να εργαστούν την Κυριακή, καθότι προαιρετικά ανοίγουν τα καταστήματα, στηρίζει την απεργία και διεκδικεί ταυτόχρονα ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η 3η Νοεμβρίου είναι τεστ για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, βάσει της δυνατότητας που δίνει ο νόμος 4177/2013 για το ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που ξεκινά την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
Με βάση όσα έχουν αποφασιστεί από το ΥΠΑΑΝ, τις Περιφέρειες, την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή.
Keywords
Τυχαία Θέματα