Αγωνια στουρναρα...

17:31 26/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση αλλά η Ελλάδα με τους εταίρους της πρέπει να καταλήξουν...
γρήγορα σε μια τελική, αμοιβαία επωφελή, συμφωνία, ήταν το μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα απ' το βήμα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΤτΕ.

Η προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
για το 2015 παραμένει αν και έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα, επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ καλώντας σε μία συντεταγμένη εθνική προσπάθεια με στενή συνεργασία με τους εταίρους προκειμένου να φθάσουμε γρήγορα «σε μία αμοιβαία επωφελή τελική συμφωνία». Μάλιστα ζητά εθνική αναπτυξιακή πολιτική με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, για την οριστική έξοδο.

Ο κ. Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση, χρειάζονται όμως ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Τόνισε δε ότι η άρση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων απ' την ΕΚΤ δεν δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, εκτίμησε όμως ότι μετά τη συμφωνία παράτασης του προγράμματος η ΕΚΤ πιθανόν να ξεκινήσει να αποδέχεται εκ νέου τα ελληνικά χρεόγραφα.

Ο διοικητής της ΤτΕ επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια, τα οποία έφθασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 34,2% επί του συνόλου των χορηγήσεων από 31,9% που ήταν στο τέλος του 2013.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στο www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα