Αχ βρε αλεξη, η επισκεψη σου στην ερτ σε... μαρανε!!!

14:04 12/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Η ΕΡΤ ανήκει στους εργάτες, απολύστε τώρα τους Ταγματάρχες...»
«Μας είπαν ότι θα είμαστε λίγοι, μα οι λίγοι κάνουν τη διαφορά!» Ραχήλ Μακρή
«Η ισχυρογνωμοσύνη που δεν συνοδεύεται από φρόνηση, αξίζει λιγότερο κι απ' το μηδέν.» Αισχύλος...

Ενώ η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κ. πνιγόταν στα φιλιά και τις αγκαλιές των εργαζομένων και επισκεπτών του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ,
ο Αλέξης Τσίπρας και πρωθυπουργός της χώρας, συνοδευόμενος από τον «προφήτη Μ» κατά κόσμον Νικόλαος Παππας, έμπαιναν κρυφά σαν «ποντικοί» στο χώρο του κτηρίου!!!

Δεν είναι υπερβολή αυτό που σας γράφω. Τα όσα συνέβησαν χθες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκαλούν γέλιο και θυμηδία. Ακόμα και ο Αριστοφάνης θα δυσκολευόταν να περιγράψει τα γεγονότα. Ίσως Αισχύλος και Σοφοκλής να είχαν καλύτερη τύχη γιατί πρόκειται για ιλαροτραγωδία.

Την ίδια ώρα που η διοίκηση της ΕΡΤ και ο «Σουλτάνος» κατά κόσμον Λάμπης Ταγματάρχης, οργάνωναν μια γιορτή «παρωδία» για το «μαύρο» και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι πραγματικοί αγωνιστές και εργαζόμενοι, που πάλεψαν για μια ανοιχτή ΕΡΤ, έκαναν τη δική τους γιορτή-συλλαλητήριο και τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών στον ίδιο χώρο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ που είχε και την ευθύνη της εκδήλωσης την οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που ουσιαστικά καταργεί την ΕΡΤ, και δίνει υπερεξουσίες στον διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ τα μέλη του ΔΣ είναι γλάστρες χωρίς νερό!!!

Πάμε τώρα στην ουσία! Από νωρίς υπήρχαν αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για την επίσκεψη Τσίπρα στο Ραδιομέγαρο, λόγω Βρυξελλών. Έγκυρες όμως πληροφορίες ανέφεραν ότι επιθυμία του πρωθυπουργού ήταν να επισκεφθεί την ΕΡΤ. Και πως θα μπορούσε να λείψει ο Μάρτης από τη σαρακοστή!!! Βέβαια εδώ λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που λέει ο λαός μας.

Στην επάνω είσοδο του κτηρίου οι οργανωτές και ο Σουλτάνος είχαν στήσει το «πανηγυράκι» με τα Μουσικά σύνολα και κάποιους καλλιτέχνες, που παρακολουθούσαν κυρίως ευνοούμενοι «αγωνιστές' τους οποίους επιβράβευσε το Μαξίμου, και έριξε στην πυρά τους αγωνιστές εργαζόμενους. Το σύνολο των θαμώνων παρά τη διαφήμιση δεν ήταν περισσότεροι από 350-400. Το μεγαλύτερο μέρος από τον κόσμο που είδαμε, είχε ξεπεράσει 7-8 δεκαετίες. Τα νιάτα σε δράση!

Η εκδήλωση των αγωνιστών- εργαζομένων της ΕΡΤ που συμμετείχαν περίπου 400 άτομα γινόταν στην κεντρική είσοδο από μεσογείων. Στην εκδήλωση των αγωνιστών συμμετείχαν βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπρόσωποι οργανώσεων και σωματείων απευθύνοντας κάποιοι και αγωνιστικό χαιρετισμό, ενώ τα διάφορα συνθήματα όπως: «Η ΕΡΤ ανήκει στους εργάτες απολύστε τώρα τους Ταγματάρχες...» δονούσαν την ατμόσφαιρα. Διακρίναμε την πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον υπουργό, κ. Νίκο Βούτση, την Ραχήλ Μακρή, τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, το Γιάννη Μηλιό κ.ά.

Ο πρωθυπουργός εντωμεταξύ είχε επιστρέψει από Βρυξέλλες και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την ΕΡΤ, όπως είχε διαβεβαιώσει Ταγματάρχη-Τσακνή στο Μαξίμου. Αυτή η πληροφορία έφθασε και στους εργαζόμενους και την ΠΟΣΠΕΡΤ, που ολοκλήρωναν την εκδηλωσή τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο και να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Αμέσως κινήθηκε όλως ο μηχανισμός της διοίκησης αν και βρισκόταν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Γιάννης Βαρουφάκης διαδίδοντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί την ΕΡΤ ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την αφιξή του. Η ώρα είχε περάσει τις 10 και οι εργαζόμενοι που δεν συμμετείχαν στο πανηγυράκι άρχισαν να αποχωρούν.

Μια ομάδα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν και στηρίζουν τους εργαζόμενους και την ΠΟΣΠΕΡΤ, μαζί με μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου, πήγαν απέναντι στην ΕΡΤοπεν που ήταν προπύργιο των αγώνων αυτά τα δύο χρόνια, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το επισκεπτόταν συχνά ενώ τώρα το απαξίωσε.

Ευτυχώς που υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες του μέσα στους χώρους για να θυμίζουν κάτι από το «παρελθόν». Γύρω στις 10:30 η είσοδος από μεσογείων ήταν ελεύθερη. Τότε στο πρωθυπουργικό γραφείο έπεσε «σύρμα», ότι μπορούσε να περάσει την είσοδο ανενόχλητος. Σε λίγα λεπτά, σαν «ποντικός» και απαρατήρητος ο πρωθυπουργός πέρασε την κεντρική είσοδο συνοδευόμενος από τον «προφήτη Μ» στο χώρου του πανηγυριού.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε Δίπλα στον Σουλτάνο-Ταγματάρχη, που από τη χαρά του, χαμόγελο και αυτιά, του είχαν κατέβη στους ώμους. Έβλεπε, ότι όσο και αν τον χτυπούνε, αυτός έχει τις πλάτες του Τσίπρα και του «προφήτη Μ». Όταν θα τρώνε όμως «σφαλιάρες», τότε θα καταλάβουν τι νόμο και πρόσωπα επέλεξαν να επαναλειτουργήσουν την ΕΡΤ.

Αλέξη πρόσεχε τους «παπατζήδες». Ο λαός σε στηρίζει ακόμα! Είναι πολύ εύκολο όμως το 36% του 2015 και 149 βουλευτές να γένει 4,6% και 13 βουλευτές του 2009 και μη σε παραμυθιάζουν οι δημοσκόποι με 20-30 μονάδες μπροστά από τα άλλα κόμματα.

Έχουμε όμως πολύ παρασκήνιο, αλλά σε μια άλλη ανάρτηση που θα μιλήσουμε για πρόγραμμα της ΕΡΤ και δελτία ειδήσεων που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, αλλά και για παρουσιαστές-παρουσιάστριες αστέρια και ποιοι αξίζουν! Άντε για!
Keywords
Τυχαία Θέματα