Xionizei στα βορεια της αττικης

17:32 23/1/2016 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΠΑΡΝΗΘΑ, Η ΠΕΝΤΕΛΗ, Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Η αλλαγή του καιρού, από την Παρασκευή το βράδυ, ήδη έχει φέρει τσουχτερό κρύο και αύξηση της έντασης των ανέμων, όμως τα πράγματα αναμένεται να ενταθούν περισσότερο. Πολικές θερμοκρασίες, που...
θα αγγίξουν και τους -12 στην κεντρική Μακεδονία και άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο,
δυσχεραίνουν την κατάσταση, ήδη από σήμερα Σάββατο.

Πριν από μερικές ώρες, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης έως τον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, λόγω παγετού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η κίνηση στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και προς το καζίνο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Παράλληλα, στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας-Θήβας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στις νταλίκες, ενώ τα λοιπά φορτηγά επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιονοπτώσεις έχουμε σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο, Ροδόπολη, Άγιο Πέτρο, Πεντέλη, Δροσιά, Άνοιξη, Καπανδρίτι, Κρυονέρι, Θρακομακεδόνες και Πάρνηθα.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο καιρού

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, χιονόνερο στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τους τμήματα, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αναμένονται, σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και παροδικές, ωστόσο στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές εκτεθειμένες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν διαστήματα μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από - 12 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -1 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Keywords
Τυχαία Θέματα