To φαβορι για τη δημαρχια της ρωμης...

17:34 9/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών πραγματοποιείται σήμερα στην Ιταλία, με «φαβορί», στην κύρια αναμέτρηση για την δημαρχία της Αιώνιας Πόλης, τον κεντροαριστερό υποψήφιο Ινιάτσιο Μαρίνο...

Ο Μαρίνο - καρδιοχειρουργός 58 ετών - υποστηρίζεται από όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, ενώ αναμένεται να εξασφαλίσει και τις περισσότερες ψήφους των δυο ανταγωνιστών του που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο, πριν από δυο εβδομάδες.
Πρόκειται για τον αυτόνομο, προοδευτικού προσανατολισμού επιχειρηματία, 'Αλφιο Μαρκίνι και για τον Μαρτσέλο Ντε Βίτο, του κινήματος Πέντε Αστέρων, οι οποίοι στις
27 Μαΐου είχαν λάβει αντίστοιχα το 9,4% και το 12,4% των ψήφων.
«Θα εργαστώ για να μειώσω το δραματικό ποσοστό της ανεργίας των νέων το οποίο στην πόλη μας αγγίζει το 40% και για να εγγυηθώ το ποσό των επτακοσίων ευρώ το μήνα στις οικογένειες με έξωση και χαμηλό εισόδημα», υποσχέθηκε ο Μαρίνο ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε λάβει το 42,7% των προτιμήσεων.
Στα κύρια σημεία του προγράμματος του περιλαμβάνεται και η τυπική αναγνώριση από μέρους του δήμου της Ρώμης των ζευγαριών που συζούν ανεξάρτητα από το αν είναι ετεροφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα.
Ο κεντροαριστερός καρδιοχειρουργός δεσμεύτηκε επίσης να απαιτήσει από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα αναλαμβάνουν στο μέλλον εργολαβίες από τον δήμο της ιταλικής πρωτεύουσας, να εγγυώνται ένα κατώτατο χρονικό όριο διάρκειας του έργου τους.
«Εγγυήσεις» που θα πρέπει να αφορούν πρώτα απ' όλα μια από τις συχνότερες παρεμβάσεις: την ασφαλτόστρωση των μεγάλων οδικών αρτηριών.
O έτερος διεκδικητής της δημαρχίας της Ρώμης στον δεύτερο σημερινό γύρο είναι ο απερχόμενος συντηρητικός δήμαρχός της ο πενηνταπεντάχρονος πολιτικός μηχανικός Τζάνι Αλεμάνο. Στον πρώτο γύρο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 30,4% των ψήφων αλλά συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να καταφέρει τελικά να ανατρέψει το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα.
«Πριν από δυο εβδομάδες ψήφισε μόνον το 52,8% των Ρωμαίων και η αποχή έπληξε εντονότερα χωρίς καμία αμφιβολία την κεντροδεξιά. Αν σήμερα και αύριο πείσουμε τους ψηφοφόρους να επιστρέψουν στις κάλπες πιστεύω ότι μπορώ να εξασφαλίσω την επανεκλογή», δήλωσε ο Αλεμάνο.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον πρώτο γύρο θέλησε να πάρει μέρος στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Αλεμάνο κοντά στην αψίδα του Κωνσταντίνου κάτω από το Κολοσσαίο. Στην νέα αυτή αναμέτρηση όμως ο "Καβαλιέρε" περιορίστηκε στο να εκδηλώσει την υποστήριξή του μέσω διαδικτύου με διαφημιστικά προεκλογικά μηνύματα στα οποία τόνισε ότι «ο Μαρίνο δεν γνωρίζει την Ρώμη και αν κερδίσει όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες - όπως και τα σχέδια για νέα μεγάλα έργα- θα πάνε χαμένα».
Στις κύριες δεσμεύσεις με τις οποίες ο κεντροδεξιός υποψήφιος προσπαθεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος και να πείσει τους συμπολίτες του συγκαταλέγεται η ενίσχυση των καραμπινιέρων και των αστυνομικών που θα εγγυώνται την δημόσια τάξη στις διάφορες περιοχές της πόλης, όπως και η αποστολή στρατιωτών σε υποβαθμισμένες περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας.
Ο Τζάνι Αλεμάνο τέλος υποσχέθηκε ότι θα ασκεί συνεχείς πιέσεις ώστε να καταργηθεί οριστικά ο φόρος πρώτης κατοικίας η καταβολή του οποίου έχει «παγώσει» προς το παρόν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα