Αποβαση στην αθηνα των τροϊκανων τη δευτερα...

10:13 2/11/2013 - Πηγή: Fimotro
ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΤΟΜΣΕΝ
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε χθες το βράδυ ο Οργανισμός, ...
ενώ την ίδια ώρα παραμένει αβέβαιο για το τι θα κάνουν τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας.
Δεν υπάρχει αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσκεψη της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα
διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, τονίζοντας ότι η αποστολή του Ταμείου επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας καΘώς δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής συμφωνία με την κυβέρνηση στο πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δις ευρώ για το 2014.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών και δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, έκανε σαφές ότι η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη.
Οι διαφορετικές τοποθετήσεις αναφορικά με την έλευση ή όχι της τρόικας δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Οσον αφορά στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, αναμένεται να είναι τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και τα θέματα του προϋπολογισμού για το 2014.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετος χρόνος, είχε πει ότι «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα