Tα συντριμμια δεν ειναι της egypt air...

09:00 20/5/2016 - Πηγή: Fimotro
ANATΡΟΠΗ...
«Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε αυτήν τη στιγμή αναφέρουν ότι τα ευρήματα...
δεν ανήκουν στο αεροσκάφος. Από την αξιολόγησή τους προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε συντρίμμια αεροπλάνου».

Η δήλωση αυτή του Προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιου Μπίνη, φέρνιε τα πανω κάτω στο θέμα των ερευνών για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της Egyptair.

Ο κ. Μπίνης, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την αίθουσα επιχειρήσεων, ξεκαθάρισε στη Δημόσια Τηλεόραση ότι «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται
για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους». Επίσης, διέψευσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια χρώματος μπλε και άσπρου, τα οποία είναι τα χρώματα της Egyptair. Διευκρίνισε δε πως αυτά ισχύουν «με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης».

Πρόσθεσε πως οι έρευνες για τη διάσωση συνεχίζονται από θαλάσσης κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν και το πρωί με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές. Για το συμβάν, ο κ. Μπίνης τόνισε ότι «από τη στιγμή που το αεροπλάνο «ξεκίνησε μία αλλαγή πορείας μέχρι να χαθεί από τα ραντάρ, είναι της τάξης των 6-8 λεπτών».
Πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα