TO TEΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ

09:31 3/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στις Κάννες, με το τελεσίγραφο των Μέρκελ-Σαρκοζί -όπως και του ΔΝΤ- να κυριαρχεί στα μεγαλύτερα δίκτυα. «H ελληνική απειλή για το ευρώ πλανάται πάνω από τη σύνοδο των G20 στις Κάννες» γράφει το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας...
ότι η απειλή της εξόδου
της Ελλάδας από την ευρωζώνη κυριαρχεί στη σύνοδο των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου. Το πρακτορείο επισημαίνει ότι Γαλλία και Γερμανία ξεκαθάρισαν ότι η Αθήνα θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να μείνει στη νομισματική ένωση. Το δημοσίευμα τονίζει ότι Μέρκελ και Σαρκοζί έδωσαν τελεσίγραφο στον Γιώργο Παπανδρέου, πείθοντάς τον να επισπεύσει το δημοψήφισμα, ενώ διεμήνυσαν ότι δεν θα πάρει την έκτη δόση του δανείου πριν από αυτό.

Για «τελεσίγραφο της Ευρώπης στην Ελλάδα» κάνει λόγο η Wall Street Journal σημειώνοντας ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, έχοντας φτάσει στα όρια της υπομονής τους ζητούν από την Αθήνα να ξεκαθαρίσει εάν θέλει να μείνει στο ευρώ.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός αισιόδοξος για το δημοψήφισμα» είναι ο τίτλος του CNN, το οποίο σημειώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου -που βρίσκεται ενώπιον διαδικασιών ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή- εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν το σχέδιό του για να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Μέσα σε μία εβδομάδα οι τύχες του ευρώ έχουν αλλάξει δραματικά και από τη σωτηρία, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα έφερε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα στο χείλος της αβύσσου, γράφει το Spiegel και την Ελλάδα στα πρόθυρα της εξόδου από την Ευρωζώνη. Η ανακοίνωση για το δημοψήφισμα το απόγευμα της Δευτέρας προκάλεσε σοκ και οργή στους δανειστές της Ελλάδας και μετέτρεψε αμέσως την αισιοδοξία από την συμφωνία της περασμένης εβδομάδας σε βαθιά απαισιοδοξία, συνεχίζει το Spiegel.

Αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απαντήσουν «όχι», λέει ακόμη το Spiegel, θα προκαλούσε μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ενώ –μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα– θα έχουν αναστατωθεί οι αγορές και θα έχουν φέρει το ευρώ πιο κοντά στην άβυσσο. Το Spiegel παραθέτει σειρά δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου όπου ασκείται κριτική στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ επισημαίνεται και το ότι η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα