Reuters : εν αναμονη πρωθυπουργος ο τσιπρας

13:03 4/11/2014 - Πηγή: Fimotro
«Πρωθυπουργό εν αναμονή» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, το πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο στην «μεταμόρφωση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους...
διεθνείς δανειστές και «μυρίζει ήδη το άρωμα της εξουσίας».
Reuters: Εν αναμονή πρωθυπουργός ο Τσίπρας-Η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ
και το ρίσκο της νίκης
«Η μεγάλη αλλαγή έχει ξεκινήσει. Το παλιό φεύγει. Το καινούργιο έρχεται» δήλωσε πρόσφατα από το βήμα της βουλής ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ταξίδεψε σε Φρανκφούρτη και Ρώμη για να συναντήσει ευρωπαίους πολιτικούς και συμπεριφέρεται ήδη σαν εν αναμονή πρωθυπουργός, έχοντας εκπονήσει ατζέντα για τις πρώτες 100 ημέρες μιας μελλοντικής κυβέρνησης, σημειώνει το Reuters, κάνοντας αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δίνουν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ το κάποτε «ακροαριστερό κίνημα που κινούνταν στο περιθώριο».
Η παράταξη εξακολουθεί να εναντιώνεται στα μέτρα λιτότητας και να καταγγέλλει την «ανθρωπιστική κρίση» που προκάλεσε στην Ελλάδα το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά δεν απειλεί πλέον με σκίσιμο του μνημονίου, αλλά διεκδικεί την επαναδιαπραγμάτευσή του, σημειώνει το πρακτορείο.
Το Reuters συγκρίνει την «μεταμόρφωση» του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα ριζοσπαστικά κόμματα στην Ευρώπη όπως η εθνικιστική Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία που άλλαξε, όπως επισημαίνεται, τακτική, όταν απέκτησε κοινοβουλευτική δύναμη.
Πολλοί εκτός Ελλάδας εκτιμούν ότι είναι υψηλό το «ρίσκο» από μια νίκη Τσίπρα- «αφού οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση του χρέους δεν θεωρούνται λογικές»- ενώ εντός Ελλάδας πολλοί αναρωτιούνται πόσο θα τραβήξουν το σκοινί οι «σκληροπυρηνικοί» εντός της παράταξης, εμποδίζοντάς την να γίνει αξιόπιστο κόμμα εξουσίας, σχολιάζει μεταξύ άλλων το πρακτορείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα