Σε υψηλα ποσοστα οι προκρατησεις των βρετανων για ελληνικους προορισμους το 2015...

12:03 4/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την διεθνή τουριστική έκθεση, «World Travel Market», του Λονδίνου σύμφωνα με τα στοιχεία για τις προκρατήσεις των Άγγλων...
Το 2014 οι αφίξεις τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το 2013 αυξάνοντας και τα έσοδα του κράτους, από τον τουρισμό, κατά 20%.

Η ίδια αυξητική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2015 αφού ήδη οι προκρατήσεις για την Ελλάδα από την Μ. Βρετανία παρουσιάζουν υψηλά
μονοψήφια ποσοστά.

«Η επιμήκυνση της περιόδου, η προσέλευση ακόμη ποιοτικότερων επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, η περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας», είναι οι στόχοι του 2015 όπως σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ακόμη, εξήγησε, πως η Ελλάδα την τελευταία διετία: «παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Η χώρα, πλέον, εκτιμάται ότι εισήλθε στην παγκόσμια δεκαπεντάδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών».

Τέλος τόνισε πως η παρουσία προσώπων του τουριστικού κλάδου στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου έχει ως στόχο την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

«Με την ενεργοποίηση, των μικρών επιχειρηματιών, των τουριστικών γραφείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων, των πολυτελών μονάδων, της γαστρονομίας, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, κάθε κρίκου της τουριστικής αλυσίδας, θέτουμε τις βάσεις για ακόμα μία θετική χρονιά και για την αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα