Politico : η ελλαδα θα συνθηκολογησει...

15:30 16/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Την πεποίθηση ότι, όσες προθεσμίες και αν παρέλθουν, η Ελλάδα θα υπογράψει τελικά μία συμφωνία παρόμοια ...
με αυτή που απαιτούν οι δανειστές της διατυπώνει σε σημερινό άρθρο της η αρθρογράφος του Politico, Megan Greene.

«Τα καλά νέα είναι ότι, καθώς το τέλος του παιχνιδιού πλησιάζει για την Ελλάδα, το πιο αισιόδοξο σενάριο εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί.
Τα άσχημα νέα είναι ότι, ακόμα κι αυτό το σενάριο, είναι αρκετά δυσάρεστο για την Ελλάδα», επισημαίνει η Greene, οικονομολόγος στην Manulife Asset Management.

«Ακόμα κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει με τα αιτήματα των δανειστών της χώρας για να αποφύγει τη χρεοκοπία και καταφέρει να κρατήσει το κόμμα και την κυβέρνησή του ενωμένη, η Ελλάδα θα έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο προκειμένου να εξασφαλίσει -ενδεχομένως- τη βιώσιμη ανάπτυξη», εξηγεί το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο, παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα να δεχτεί τη συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup την Πέμπτη, αυτή είναι μία ακόμη πλασματική προθεσμία, η οποία θα παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα όπως τόσες άλλες στο παρελθόν.

«Η πραγματική προθεσμία είναι η ημέρα που η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα. Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να ενοποιήσει τις δόσεις του δανείου της στο ΔΝΤ και να τις καταβάλλει όλες μαζί στο τέλος του μήνα και ότι το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας λήγει στις 30 Ιουνίου, η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί και να επικυρωθεί από τα διάφορα κοινοβούλια μέχρι τότε», επισημαίνει η Greece, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο να τα βρουν οι δύο πλευρές νωρίτερα είναι μάλλον απίθανο.

Όσο για τους λόγους που κάνουν την αρθρογράφο να πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία, αυτοί συνοψίζονται σε δύο: Πρώτον, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανενός είδους εντολή να οδηγήσει τη χώρα σε Grexit, όπως δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις που αναφέρουν ότι το 80% των πολιτών θέλουν το ευρώ. Και δεύτερον, ότι αν και οι περισσότεροι ηγέτες της ΕΕ έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα, αυτό δεν ισχύει και για την Άνγκελα Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα