Σαμαρας : αδικαιολογητως απων...

14:41 16/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αυτό που έπαθε στις 25 Ιανουαρίου, δεν το χωνεύει με τίποτα. Όλοι θυμόμαστε ότι δεν πήγε καν να παραδώσει...
στο νέο πρωθυπουργό της χώρας ''τα κλειδιά'' του κράτους. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει την προσωπική πικρία και να ''συρθεί'' έστω, μέχρι τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε να κάνει με αξιοπρέπεια αυτό που επιτάσσει όχι μόνο ο θεσμικός του ρόλος, αλλά και το στοιχειώδες ορθό κοινωνικώς φέρεσθαι.
Η μόνη του ''επαφή'' με τον πρωθυπουργό είναι οι επιθέσεις που εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία εναντίον του, αλλά και οι υπόγειες διαδρομές που ακολουθεί ενίοτε στο πλάισιο
της διαχείρισης της κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Οι κινήσεις του δείχνουν ότι προσπαθεί να παραμείνει με κάθε τρόπο στο προσκήνιο και στην καρέκλα του, ενώ σίγουρα οι πρακτικές που ακολουθεί δε συνάδουν με αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι φυσικό, αφού σε καμία περίπτωση δε δείχνει να έχει καταλάβει ότι είναι ακριβώς αυτό: o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και συνεχίζει την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό. Όχι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας τον οποίο επέλεξε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί και ηγετικά στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη (στέλνοντας προφανώς έντονο εσωκομματικό μήνυμα) ζητούν να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και να ενημερωθούν για τη σκληρή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκείνος δεν σηκώνει ούτε καν το τηλέφωνο για να πράξει το προφανές : το θεσμικό του καθήκον. Νομίζοντας ότι έτσι απαξιώνει τον πρωθυπουργό, την ''αριστερή παρένθεση'', όπως θέλει να ελπίζει. Προσθέτοντας απλά ακόμα ένα πολιτικό λάθος στα πολλά αλλά που μοιραία, αργά ή γρήγορα , θα τον οδηγήσει στην έξοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα