Oi βρετανοι μαθητες θα εχουν μια ωρα παραπανω υπνο το πρωι...

Την έρευνα που αναφέρει ότι μια ώρα παραπάνω ύπνο το πρωί κάνει τους μαθητές πιο προσεκτικούς στο μάθημα και πιο αποτελεσματικούς ...
στις εξετάσεις θα επιχειρήσει να επαληθεύσει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Για το λόγο αυτό σε 106 σχολεία της Βρετανίας οι 31.800 μαθητές ηλικίας 10 και 11 ετών δεν θα ξεκινούν τα μαθήματα στις 9, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά μια ώρα αργότερα, στις 10.

Το πείραμα
πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ράσελ Φόστερ.

Σύμφωνα με τον Φόστερ οι έφηβοι έχουν βιολογική προδιάθεση να πηγαίνουν για ύπνο αργά το βράδυ και να ξυπνούν αργά το πρωί, και έτσι αργούν να τεθούν σε πνευματική εγρήγορση νωρίτερα από τις 10π.μ. «Οι καθηγητές θα πουν ότι τα παιδιά είναι στην καλύτερη στιγμή τους νωρίς το πρωί, όμως αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι οι καθηγητές νιώθουν ιδιαίτερα ενεργοί στις 9 το πρωί, ενώ οι μαθητές ακόμα μισοκοιμούνται, με αποτέλεσμα το μάθημα να διεξάγεται πιο ελεγχόμενα, και άρα ευκολότερα, μόνο εκ μέρους των καθηγητών», επισημαίνει με νόημα ο βρετανός επιστήμονας δικαιώνοντας άθελά του τους αργοπορημένους και τους υπναράδες.

Σε ένα παράλληλο πείραμα, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, 35.000 μαθητές θα εξακολουθούν να αρχίζουν τα μαθήματά τους στις 9 αλλά θα μελετηθούν με βάση άλλες τους συνήθειες, όπως λόγου χάρη το κατά πόσο η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη ή την συγκέντρωση τους στην αίθουσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα