Oi iδιωτικες κλινικες προχωρουν αμεσα σε επισχεση υπηρεσιων προς τον εοπυυ...

21:58 4/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια αλλά και με επίσχεση παροχής υπηρεσιών προειδοποιούν το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές ...
την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα του rebate (έκπτωση) και του claw back (αυτόματη επιστροφή), συνολικής περικοπής 45% στους τζίρους τους.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ
άμεσα καθώς και να προβεί σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη δήλωσε ότι «όποιος προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα καταγγέλλεται η σύμβασή του με τον Οργανισμό».

Τι ζητούν οι ιδιωτικές κλινικές από το υπουργείο Υγείας

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΙΚ ζητούν την άμεση εξόφληση των τεσσάρων τελευταίων μηνών του 2013 και των υπολειπόμενων 10% του 2012 και 2013, που «σκόπιμα παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τις παραπάνω περικοπές».

Ζητούν από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στα επίπεδα των υποβολών του 2013 και τον μη υπολογισμό ως δαπάνης του ΦΠΑ και των κρατήσεων υπέρ τρίτων που αποτελούν εσωτερική διακίνηση χρημάτων μεταξύ κωδικών της γενικής κυβέρνησης.

Δεν αποδέχονται καμία περικοπή για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την ΠΕΙΚ και όχι ατομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλες τις κλινικές, μετά από διαπραγμάτευση με την Ένωση που εκπροσωπεί 131 κλινικές.

Τέλος, καλούν τον ΕΟΠΥΥ να μειώσει τις τιμές των κεντρικών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) και των νοσηλίων στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτων δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν την υπολειπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα