Oi γαλλοι εργαζομενοι αξιζουν ενα υπνακο μετα το μεσημεριανο...

15:30 27/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Ο ύπνος κάνει καλό και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πώς θα σας φαινόταν όμως...
αν παίρνατε και έναν μικρό... υπνάκο κατά τη διάρκεια του ωραρίου σας στη δουλειά.

Γαλλική έρευνα υποστηρίζει ότι ένας υπνάκος 15-20 μετά το μεσημεριανό είναι απαραίτητος για τον εργαζόμενο. Το 20% των εργαζομένων μετά το μεσημεριανό νυστάζει και χαζεύει πάνω από τον υπολογιστή. Αν κοιμόταν 20 λεπτά θα ξυπνούσε φρέσκος και η αποδοτικότητά του θα αυξανόταν.

Η μελέτη διεξήχθη από την δεξαμενή σκέψης Terra Nova και οι ερευνητές
προτρέπουν τους εργοδότες να φτιάξουν ειδικούς χώρους μέσα στις επιχειρήσεις τους όπου οι υπάλληλοι θα κοιμούνται για λίγο μετά το μεσημεριανό τους. Τι γίνεται όμως με τον χρόνο που χάνεται; Για αυτό υπάρχει λύση θα φεύγουν 20 λεπτά αργότερα.

«Οι εργοδότες πρέπει να δουν τον ύπνο σαν επένδυση. Οι υπάλληλοί τους θα επιστρέφουν ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Η απόδοσή τους θα μεγαλώσει. Ενας χώρος ξεκούρασης είναι απαραίτητος. Ακομα και να μην κοιμηθεί θα έχει λίγα λεπτά για να χαλαρώσει και να ανασυγκροτηθεί», λέει ο συντάκτης της έρευνας Dr Jean-Pierre Giordanella.

Μάλιστα το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα αφεντικά. «Συνήθως οι επιχειρηματίες κοιμούνται ελάχιστα τη νύχτα. Κάτι τέτοιο μέσα στη διάρκεια μιας μεγάλης και κουραστικής μέρας θα τους βοηθούσε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα