O θεοδωρακης στην ηπειρο...

20:14 26/3/2014 - Πηγή: Fimotro
«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» λένε οι Κινέζοι, ως γνωστόν, και αυτό φαίνεται πως είναι το μότο του Σταύρου Θεοδωράκη,...
που σήμερα ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Στο ρεπορτάζ της περιοδείας, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κόμματος με τίτλο «Ήπειρος: πρώτη στάση γαλακτοπαραγωγοί», την παράσταση κλέβουν οι φωτογραφίες, έξι στον αριθμό, περισσότερο κι από όσα συζήτησε ο ίδιος με τους αγελαδοτρόφους και τους γαλακτοπαραγωγούς, σε μία χρονική συγκυρία, που οι αποφάσεις για το γάλα απειλούν την κυβερνητική συνοχή και ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Περιοδεύοντας στα Γιάννενα, ο ηγέτης του κόμματος «Το Ποτάμι» φωτογραφίζεται φορώντας γαλότσες, να στέκεται μπροστά από τις αγελάδες και το σανό τους, να απλώνει το χέρι και να ταΐζει τα ζώα, και να μην διστάζει να περπατήσει στα λασπωμένα χωράφια για να πλησιάσει ένα μοσχαράκι. Παρατηρεί τα ζώα από κοντά, είναι ο μόνος άνθρωπος στις φωτογραφίες μαζί τους, ντυμένος αναλόγως, καθώς, εκτός από τις γαλότσες, και τα υπόλοιπα ρούχα του είναι μακριά από τα συνηθισμένα κουστούμια: τζιν, ζακέτα και σακάκι μοντέρνο, μοιάζει λίγο σαν να πρόκειται για φωτογράφιση μόδας extreme νεανικής μάρκας ρούχων και όχι για προεκλογική επίσκεψη...

Σε άλλη φωτογραφία, ο Σταύρος Θεοδωράκης, περισσότερο θυμίζει την παλιά του ιδιότητα, του δημοσιογράφου: Μπροστά από ένα φωτογραφικό φακό, κρατά στο χέρι το γνωστό του σημειωματάριο (της αγαπημένης του μάρκας, που δεν αποχωριζόταν σε καμία του συνέντευξη) και ακούει προσεκτικά τα παράπονα, τους προβληματισμούς και τις ιδέες του συνομιλιτή του. Ίσως σε κάποιους, η εικόνα θυμίσει το γνωστό μπλοκάκι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, όπου συνήθιζε να καταγράφει τα πάντα. Πίσω, στο φόντο, το αυτοκίνητο του κόμματος, με το σήμα «Το Ποτάμι» στο πλάι, όπως και στην περιοδεία στην Κρήτη.

Η τελευταία φωτογραφία όμως, είναι το αληθινά, «κάτι παραπάνω»: Σε μια «πειραγμένη» φωτογραφία, ο Σταύρος Θεοδωράκης ποζάρει μιλώντας στο κινητό, χωρίς να κοιτάει στο φακό, φορώντας τις γαλότσες, σε φόντο καταλασπωμένο, ενώ ο ίδιος στέκει «ατσαλάκωτος» και πεντακάθαρος...

Κάθε χάρτινο κουτί να λέει αν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι, είπε στην ομιλία του προς τους κτηνοτρόφους, είπε στην ομιλία του προς τους κτηνοτρόφους, να μείνουμε στην παστερίωση των έξι ημερών, ενώ ζήτησε να επανέλθει το ισοζύγιο. «Η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα», κατέληξε ο επικεφαλής του νέου κόμματος.

Το πρόγραμμα της περιοδείας στην Ήπειρο είχε την Άρτα, καθώς στο λογαριασμό του κόμματος στο Twitter ανέβηκε μια φωτογραφία του Σταύρου Θεοδωράκη να διασχίζει το... συμβολικό Γεφύρι της Άρτας!

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα