O κατρουγκαλος αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο να μην επιστραφει αναδρομικα πισω το εκας

12:15 22/5/2016 - Πηγή: Fimotro
«Στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ», προανήγγειλε ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγαλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι... θα τους κάνουν και την χάρη, την ώρα που τους κόβουν τις...
συντάξεις και τελικά δεν θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν πίσω αναδρομικά το ΕΚΑΣ.
«O πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ από αυτό που εγώ προσπάθησα να κάνω», ανέφερε ο κ.Κατρούγαλος μιλώντας στο «Mega».
«1 ευρώ να χάνει κάποιος πολίτης από το ΕΚΑΣ είναι πολύ κακό», σημείωσε ενώ τόνισε οτι «υπογράφω και με τα δύο
χέρια μου ότι δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ».
Ο κ. Κατρούγαλος ξεκαθάρισε ότι ακόμα αν χάνει κάποιος το ΕΚΑΣ διατηρείται το δικαίωμα για φθηνότερα φάρμακα.
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η φτώχεια των άνεργων των μονογονειακών οικογενειών και της παιδικής φτώχειας, ενώ προανήγγειλε ότι θα ανεβούν οι χαμηλές συντάξεις στο τέλος του 2016.
Σύμφωνα με τον υπουργό τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης.
«Δεν θα πέσουμε έξω. Δεν θα υπάρχει "κόφτης" σε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι "λίγες" μειώσεις στις επικουρικές.
«Εφόσον από το επόμενο 6μηνο γυρίσουμε στην ανάπτυξη το ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο. Μέχρι το 2060 θα πάμε με αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο. Η δικιά μας η γεννιά των 50αρηδων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο», ανέφερε.
Τέλος μιλώντας για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την στάση τους ανέφερε: «Οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν σήμερα. Απέδειξαν ότι είναι έντιμοι και μπεσαλίδες εταίροι»
Keywords
Τυχαία Θέματα