O kameρον για την αγρια δολοφονια στρατιωτη στο λονδινο...

20:22 23/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο Bρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «προδοσία του Ισλάμ και των μουσουλμανικών κοινοτήτων» της Βρετανίας την χθεσινή άγρια δολοφονία στρατιώτη στο Λονδίνο από δύο άνδρες που φώναζαν ισλαμιστικά συνθήματα...
«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην τρομοκρατία, σε καμία της μορφή», δήλωσε εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Αυτή δεν ήταν μόνο επίθεση εναντίον της Βρετανίας και του βρετανικού τρόπου ζωής, αλλά και προδοσία του Ισλάμ των μουσουλμανικών κοινοτήτων που δίνουν τόσα στη χώρα μας. Δεν υπάρχει τίποτα στο Ισλάμ που να δικαιολογεί αυτή την πραγματικά
τρομακτική πράξη», είπε ο κ. Κάμερον.

«Ένας από τους τρόπους για να νικήσουμε την τρομοκρατία είναι να συνεχίσουμε κανονικά την καθημερινή μας ζωή», πρόσθεσε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την επίθεση «βαθιά σοκαριστικές». «Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό προσπαθούσαν να μας διχάσουν. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα καταφέρει μόνο να μας ενώσει και να μας κάνει πιο δυνατούς», υπογράμμισε.

Στρατιώτης το θύμα

Εν τω μεταξύ, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι το θύμα της επίθεσης ήταν στρατιώτης εν ενεργεία. Η ταυτότητά του δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters, οι φερόμενοι ως δράστες ήταν βρετανοί νιγηριανής καταγωγής. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ένας ονομάζεται Μάικλ Αντεμπολάτζο.
Keywords
Τυχαία Θέματα