Nekρο ηγετικο στελεχος της μουσουλμανικης αδελφοτητας...

21:01 19/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένα ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθανε στη φυλακή, με τους υποστηρικτές του...
να ισχυρίζονται πως αιτία θανάτου είναι η αποτυχία των αρχών, να παράσχουν επαρκή ιατρική περίθαλψη.

Ο Φαρίντ Ισμαήλ ήταν μέλος της βουλής επί προεδρίας Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της Αδελφότητας, που εκδιώχθηκε από κίνημα του οποίου πρωτοστατούσε ο τότε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, μετά από
μαζικές διαδηλώσεις στα μέσα του 2013.

Όντας εκλεγμένος πρόεδρος, πλέον, της Αιγύπτου, ο Σίσι ορκίστηκε να εξαλείψει στο σύνολό της, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και έχει έκτοτε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό που είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση δεκάδων φερόμενων ως μελών και τη φυλάκιση χιλιάδων άνθρώπων, πιστών στο Μόρσι.

Η πηγές από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, αποκάλυψαν πως ο φυλακισμένος Ισμαήλ, πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο του Καΐρου, καθώς είχε μεταφερθεί λίγες μέρες νωρίτερα εκεί, από το κέντρο κράτησης της πόλης Ζαγκαζίγκ, στο δέλτα του Νείλου.

Δικαστικές αρχές είπαν πως στον Ισμαήλ είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης επτά ετών, πέρσι, με κατηγορίες που υπήρχαν αναφορικά με τη δραστηριότητά του στα στρατόπεδα των διαδηλωτών τα οποία εκκαθάρισε η αστυνομία τον Αύγουστο του 2013, σκοτώνοντας εκατοντάδες διαδηλωτές.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα του πολιτικού κόμματος της Αδελφότητας που πλέον έχει κηρυχτεί εκτός νόμου, ανέφερε πως οι αρχές είχαν αρνηθεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον Ισμαήλ, ενώ μια προγενέστερη ανακοίνωση, έλεγε πως το στέλεχος της Αδελφότητας, είχε υποστεί εγκεφαλικό νωρίτερα μέσα στο μήνα.

«Ζητήσαμε επανειλημμένως από το δικαστήριο, τη μεταφορά του σε κάποιο εξωτερικό νοσοκομείο, καθώς η υγεία του έφθινε» είπε ο δικηγόρος του και αποκάλυψε πως «το δικαστήριο δέχτηκε, όμως η φυλακή δεν εφάρμοσε ποτέ τη διαταγή».
Keywords
Τυχαία Θέματα