Nea aπεργια των διοικητικων του εκπα...

21:48 5/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με δύο 24ωρες απεργίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, την ώρα που η κατάσταση ...
στο ίδρυμα είναι ήδη εκρηκτική, μετά και την απόφαση του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει με την παραπομπή του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά την αντίθετη θέση της Συγκλήτου.

Δηλώσεις
του μέλους της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ Μαριλέν Λογοθέτη Αμέσως μετά τη Γενική Συνελευση των υπαλλήλων, το μέλος της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ Μαριλέν Λογοθέτη δήλωσε πως οι εργαζόμενοι καλούν τον υπουργό σε διάλογο ώστε να μπορέσει να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, με προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για αυτό, όπως είπε. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, με το μισό προσωπικό σε αργία, διαθεσιμότητα και κατάργηση δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδρυμα. Απορρίφθηκε η επιστράτευση
Λίγη ώρα μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, απορρίφθηκε το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων, ακριβώς γιατί ο Πρωθυπουργός έδωσε απόλυτη στήριξη στις κινήσεις του υπουργού, για όλες τις κινήσεις του, και προέκρινε την επιμονή στον διάλογο στη βάση συγκεκριμένων δημοσιοποιημένων προτάσεων του υπουργού.
Θ. Πελεγρίνης: Το ΕΚΠΑ και εγώ δεχομαστε αήθη επίθεση
Την ίδια ώρα, με νέα δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση».
«To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εγώ προσωπικά δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια», αναφέρει ο πρύτανης και προσθέτει:
«Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την τιμή και την υπόληψή μου, εκεί που κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια. Επαφίεμαι στην πανεπιστημιακή κοινότητα για αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της».
Σκληρή δήλωση από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Νωρίτερα, σκληρή ανακοίνωση, κατά της παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, είχε εκδώσει και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάνοντας λόγο για «κλίμα εκφοβισμού και διώξεων».
Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρύτανη ΑΠΘ και προεδρεύων της Συνόδου, Γ. Μυλόπουλο, τον πρύτανη Χαροκοπείου, Δ. Αναγνωστόπουλο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Π. Τσάρτα, οι πρυτάνεις χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή» την απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι επιμένει «στον ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη, όσο και επικίνδυνο για την ομαλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων».
«Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης», υπογραμμίζουν οι πρυτάνεις.
Εκτιμούν επίσης ότι η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ «επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μέτρου της διαθεσιμότητας».
Τέλος ζητούν την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και τη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα