''ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ''...



Τα 1.127 φτάνουν τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)...

Όπως αναφέρθηκε, τα μεγαλύτερα κενά παρουσιάζονται στους νομούς Ηρακλείου και Κοζάνης, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά σχολεία της Σάμου. Συνολικά, οι ώρες που δεν καλύπτονται λόγω έλλειψης του διδακτικού προσωπικού φτάνουν τις 5.074.
Σε ενημερωτική
επιστολή που απέστειλε η ΟΛΜΕ στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, και τους ευρωβουλευτές, κάνει λόγο για τραγική κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση, ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών αναφέρουν ότι οι δαπάνες για την παιδεία έχουν μειωθεί κατά 33% την περίοδο 2009 - 2013, ενώ ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πέσουν στο 2,15% το 2016. Ακόμη, σημειώνουν ότι έχουν κλείσει περισσότερα από 1.200 σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2011 και, πρόσφατα, 102 επαγγελματικές σχολές.
Όπως υποστηρίζουν, ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί κατά 30%, 5.000 εκπαιδευτικοί μετατάχθηκαν υποχρεωτικά, ενώ οι αποδοχές τους μειώθηκαν από 22% έως και 45%.
«Ζητάμε τη δική σας παρέμβαση στα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να σταματήσει η πολιτική των μνημονίων που διαλύει το δημόσιο σχολείο» καταλήγουν οι καθηγητές.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα