Moody's, τι λεει μια μερα μετα την υποβαθμιση...

21:01 30/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο αντίκτυπος από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν πρέπει να υποτιμάται, ...
τονίζει η Moody's σε ανάλυσή της, μια μέρα αφότου υποβάθμισε της αξιολόγηση της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι μια στάση πληρωμών δεν θα οδηγούσε απαραίτητα στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η αλυσίδα των γεγονότων
που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έξοδο είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Η Moody's εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για παρατεταμένη περίοδο», αναφέρει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Moody's, εάν υπάρξει Grexit, «αυτό θα θέσει ένα σημαντικό προηγούμενο, που θα υπονομεύσει την ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης, η οποία είχε σχεδιαστεί για να είναι μη αναστρέψιμη».

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, ο άμεσος χρηματοοικονομικός αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος, αλλά η έξοδος θα υπονόμευε την μακροπρόθεση ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης και θα πυροδοτούσε άμεσα ένα σοκ εμπιστοσύνης στο ευρώ, προκαλώντας αναταραχές στην αγορά ομολόγων.

Όμως, η μετάδοση του ρίσκου στην αγορά ομολόγων είναι μια από τις πιο άμεσες απειλές, αν και όχι τόσο μεγάλη σαν πιθανότητα, όσο το 2012, κυρίως χάρη στη «θωράκιση» από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, όπως αναφέρει η Moody's...
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα