''συμφωνια ως την κυριακη, η ελλαδα ξεμενει απο ρευστο την ερχομενη εβδομαδα''...

19:46 30/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της επιταχύνουν τις συζητήσεις σε μία προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος για την επίτευξη...
συμφωνίας ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι η χώρα στέλνει αντικρουόμενες ενδείξεις για την προθυμία της να συμφωνήσει πάνω στις κολλημένες μεταρρυθμίσεις, γράφει σήμερα το Bloomberg.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα
βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεμείνει από ρευστό με τα λεφτά, όπως αναφέρουν, να φθάνουν ως την άλλη εβδομάδα. Προς τούτο το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να επιδιώξουν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων, που ξεκινούν σήμερα, ώστε να φθάσουν σε μία αρχική συμφωνία ως την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαϊου.
Στόχος είναι οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup να υπογράψουν τη συμφωνία στην επόμενη τακτική συνεδρίαση τους, στις 11 Μαϊου, όπως δηλώνουν οι δύο αξιωματούχοι που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Σύμφωνα με το Bloomberg το κλειδί παράγοντας για πρόοδο στις συζητήσεις πιθανόν να είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, ώστε αυτές να ξεκολλήσουν. Αυτό, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έδωσε το σήμα ότι η κυβέρνηση του επιτέλους δείχνει την προθυμία να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να ξεκλειδώσουν οι δόσεις του δανείου.

Πηγή newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα