Ανοιγουν τα βιβλια προσφορων για αυξησεις κεφαλαιου alpha bank kai πειραιως...

19:31 24/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Πριν από λίγα λεπτά με μια αιφνιδιαστική απόφασή της η Πειραιώς αποφάσισε να ανοίξει βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ...
Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της τράπεζας, το ενδιαφέρον είναι εντυπωσιακά μεγάλο και θεωρείται βέβαιο ότι θα καλυφθεί τουλάχιστον μία φορά.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε πρώτο το Newmoney. gr, και η Αlpha Bank προχωρά σε για άνοιγμα του βιβλίου προσφορών,
πριν συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου. Στις 17:30 η τράπεζα επιβεβαίωσε και με επίσημη ανακοίνωσή της το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με απόφαση της γενικής διεύθυνσης της Alpha, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, πρόκειται να ανοίξει βιβλίο προσφορών με μία έκπτωση έναντι της χρηματιστηριακής τιμής που υπολογίζεται στο 15%. 'Ετσι η τιμή διάθεσης των μετοχών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,61 ευρώ, ωστόσο άλλες πηγές ανέφεραν ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών θα ανέλθει στα 0,65 ευρώ.
Με το βιβλίο των προσφορών δεν επηρεάζεται η συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων και κατόχων warrants, καθώς ανάλογα με τη ζήτηση που θα διαμορφωθεί, οι μέτοχοι και οι κάτοχοι warrants θα πάρουν bonus συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, αφού δηλαδή καλυφθεί η ζήτηση στο εξωτερικό, θα δοθούν μετοχές και στους μετόχους και κατόχους warrants της Alpha.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση που έχει διαμορφωθεί για τις μετοχές της Alpha, έχει ήδη ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ, ενώ όπως είναι γνωστό η Alpha ζητά μόλις 1,2 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank
Η Alpha Bank ανακοινώνει σήμερα τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων. Τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τραπέζης με υψηλής ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ύψους Ευρώ 940 εκατομμυρίων. Η προσφορά θα γίνει προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τραπέζης, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 6ης Μαρτίου για την πρόθεση διενέργειας αύξησης κεφαλαίου, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει σήμερα την έναρξη της διαδικασίας book-building για επενδυτές εκτός Ελλάδας.
Το δ.σ. θα ζητήσει την έγκριση της γενικής συνέλευσης, που θα συγκληθεί στις 28 Μαρτίου για να προχωρήσει με την αύξηση κεφαλαίου και να καθορίσει το timing και τους όρους της, σκοπεύοντας να προτείνει το συνολικό ποσό της αύξησης να ανέλθει στα 1,75 δισ. ευρώ.
Οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International λειτουργούν ως Joint Global Coordinators και Joint Bookrunners, η Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited είναι Joint Bookrunners και η BNP Paribas λειτουργεί ως Co-Lead Manager.
Πηγή: .newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα