Meiωση τζιρου στο α' εξαμηνο για την euromedica...

09:17 3/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ζημιές 10,7 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών στα 90,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Όμιλος Euromedica κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Πιο αναλυτικά, ο ενοποιημένος ...
κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 90,5 εκατ. ευρώ έναντι 128,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας μείωση 29,5%, η οποία αποδίδεται κυρίως στον μειωμένο αριθμό ασθενών από το εξωτερικό που περιθάλφθηκαν στην τρέχουσα χρήση με αποτέλεσμα οι κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης του Ομίλου να εμφανίσουν μειωμένες πληρότητες.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου μειώθηκαν στα 23,3
εκατ. ευρώ έναντι 36,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 36,2%, ενώ και το περιθώριο μικτού κέρδους σημείωσε πτώση κατά 2,7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε σε 25,7% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.
Σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων ο Όμιλος παρουσίασε κερδοφόρα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) αποτελέσματα, τα οποία ανήλθαν σε 14,3 εκατ. ευρώ έναντι 25,8 εκατ. ευρώ το 2012.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2013 σε ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 4,7 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 10,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,5 εκατ. ευρώ το 2012.
«Βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου αποτελεί η διεύρυνση των διεθνών δραστηριοτήτων κατεύθυνση προς την οποία γίνονται συνεχώς πρόσθετες ενέργειες και επαφές με στελέχη του ιατρικού χώρου με στόχο την επέκταση κυρίως στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της βορείου Αφρικής», επισημαίνει η Euromedica στην ανακοίνωσή της.
Τονίζει επίσης πως δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, έχοντας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο Όμιλος διαθέτει μονάδες σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα