Πορεια διαμαρτυριας απο τους εργαζομενους την τεταρτη στη θεσσαλονικη...

08:46 3/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προγραμματίζουν ...
για αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου τους, Θεόδωρος Αλιόγκας, οι εργαζόμενοι, που θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, ενώ ετοιμάζονται
και για δυναμικές κινητοποιήσεις στη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το σωματείο εργαζομένων πρόκειται να στείλει επιστολές - μεταξύ άλλων προς τα υπουργεία Οικονομίας και Άμυνας - επισημαίνοντας την ανάγκη προσεκτικής περιφρούρησης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, καθώς πρόκειται για αμυντική βιομηχανία. Οι εργαζόμενοι συγκροτούν ομάδες για την περιφρούρηση του εργοστασίου (καθώς σε επίσχεση βρίσκονται και οι φύλακες), αλλά όπως επεσήμανε ο κ. Αλιόγκας η ευθύνη είναι μεγάλη για να την αναλάβουν μόνοι τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι 360 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ προχωρούν στην επίσχεση αφενός για να μπορούν να επωφεληθούν από τα βοηθήματα του ΟΑΕΔ, καθώς είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες και, αφετέρου, για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους προς και από την εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, δηλαδή εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα