Meinei kata 50% το προσωπικο της η hellas online...

Σχεδόν στο μισό μειώνει το προσωπικό της η hellas online,εκχωρώντας σε τρίτη εταιρεία (outsourcing) τις δραστηριότητες της εξυπηρέτησης πελατών και των πωλήσεων λιανικής (οικιακοί πελάτες)...

Ειδικότερα, η απόφαση της διοίκησης για απόλυση περίπου 300 εργαζομένων, σε σύνολο 742 (επίσημα στοιχεία τέλος Σεπτεμβρίου 2013) και μεταφοράς τους στον εξωτερικό συνεργάτη, την εταιρεία 360
Connect, ανακοινώθηκε χθες και υλοποιείται άμεσα με τους πρώτους εργαζομένους να έχουν υπογράψει ήδη.
Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία του ομίλου της Ιντρακομ προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση επικαλούμενη την ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας της και το γεγονός ότι από πέρυσι μέρος των λειτουργιών που σταματά, περί το 30%, έχει μεταφερθεί στην 360 Connect.
Στους εργαζομένους που αποχωρούν δίνονται οι αποζημιώσεις, με βάση τα δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει και διασφαλίζεται ότι θα διατηρήσουν τις αποδοχές τους για διάστημα 3 μηνών, από τη μετάβασή τους στη νέα εταιρεία.
Η πρακτική αυτή (με διάφορες παραλλαγές) το τελευταίο διάστημα συναντάται ολοένα και περισσότερο στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη χώρα μας, οι οποίες για λόγους μείωσης του κόστους και με την αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για τον βασικό κορμό της δουλειάς τους εκχωρούν δραστηριότητές τους σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Διαφορετική άποψη βεβαίως διατυπώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το οποίο κατήγγειλε τη διοίκηση της hellas online για την εν λόγω απόφασή της.
Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας σημείωναν χθες ότι δεν θα επηρεαστούν οι συνδρομητές της, καθώς η υποδομή παραμένει υπό τον έλεγχό της.
Η hellas online στο 9μηνο είχε έσοδα 167 εκατ. ευρώ έναντι 178 εκατ. ευρώ πέρυσι το ίδιο διάστημα και κέρδη μετά από φόρους 2,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 10,8 εκατ. ευρώ.
Η πελατειακή βάση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στο τέλος Σεπτεμβρίου αριθμούσε 506.181 συνδρομητές (με απελευθερωμένες γραμμές).
Το μερίδιο αγοράς της είναι 27,1%. Σημειώνεται επίσης ότι στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει η Vodafone με μερίδιο 18,4% και η προοπτική είναι η συνεργασία τους να επεκταθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα