Me ton πρωθυπουργο της γεωργιας συναντηθηκε ο δ. αβραμοπουλος

16:03 2/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Στην Γεωργία βρίσκεται ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας σχετικά με την διαδικασία Απελευθέρωσης του καθεστώτος...
Θεωρήσεων (Visa Liberalisation) καθώς και για τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος και ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Giorgi Kvirikashvili, μετά την συνάντησή που είχαν νωρίς το πρωί, προέβησαν σε δηλώσεις προς τον τύπο. Ειδικότερα για το θέμα της Απελευθέρωσης του καθεστώτος Θεωρήσεων (Visa Liberalisation), μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τις αρχές της Γεωργίας για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιήσει από την έναρξη του διαλόγου για την Απελευθέρωση του καθεστώτος Θεωρήσεων (Visa Liberalisation), από τον Ιούνιο του 2012.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, περιείχε θετική αξιολόγηση, επιβεβαιώνοντας ότι η Γεωργία πληροί όλα τα κριτήρια που προβλέπονται στο Σχέδιο Δράσης για την Απελευθέρωση των Θεωρήσεων (Visa Liberalisation Action Plan).

Η Επιτροπή στις 9 Μαρτίου υπέβαλε πρόταση προς το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία εισηγήθηκε την άρση της υποχρέωσης θεώρησης (Visa) για τους πολίτες της Γεωργίας και την συμπερίληψή της χώρας στον κατάλογο των χωρών όπου οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση (Visa) στο χώρο Σένγκεν.

Eίναι πραγματικά ένα σημαντικό βήμα διότι ενισχύονται συγχρόνως οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ πολιτών, αλλά και η επιχειρηματικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ ΕΕ – Γεωργίας.

Αναμένουμε ότι το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εγκρίνουν σύντομα την πρότασή μας. Μόλις εγκριθεί, οι πολίτες της Γεωργίας, που διαθέτουν βιομετρικά διαβατήρια, δεν θα χρειάζονται πλέον θεώρηση (Visa) για να ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν για χρονικό διάστημα έως και 90 ημέρες.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου, δεν δίνει δικαίωμα εργασίας στην ΕΕ, και ότι είναι σημαντικό να γίνεται η σωστή εφαρμογή των κανόνων που αφορούν την άρση θεωρήσεων (Visa-Free) από την Γεωργία.

Ανaμένουμε την στιγμή που οι πολίτες της Γεωργίας θα ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Σένγκεν, με τον ίδιο τρόπο που οι πολίτες της ΕΕ ταξιδεύουν στη Γεωργία από την 1η Ιουνίου του 2006».

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Mikheil Janelidze και ακολουθούν συναντήσεις με την Υπουργό Δικαιοσύνης κα Tea Tsulukiani, τον Α/Υπουργό Εσωτερικών κ. Archil Talakvadze, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. David Usupashvili, με αρχηγούς της Αντιπολίτευσης, καθώς και με τον Πατριάρχη της Γεωργίας κ. κ. Beatitude Ilia II.

Σήμερα το βράδυ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα μεταβεί από την Τιφλίδα στην Άγκυρα όπου θα έχει μια σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

--
Με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Giorgi Kvirikashvili,
Keywords
Τυχαία Θέματα