Me entoλη δενδια η επιχειρηση για τη συλληψη του χ.τομπουλογλου...

Επί επτά ημέρες παρακολουθούσαν οι Αρχές τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαίας Κυριακού » Χάρη Τομπούλογλου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι...
είχε δοθεί προσωπική εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας βιντεοσκοπήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου να λαμβάνει 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους και στα αρχεία του και αναμένουν αποτελέσματα.
Όλα ξεκίνησαν μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό για την διαφημιστική προβολή έργου χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ και αφορούσε την παιδική παχυσαρκία.
Τον διαγωνισμό κέρδισε με προσφορά 168.000 ευρώ η συγκεκριμένη εταιρία που προχώρησε στην εκτέλεσή του. Αιφνιδιαστικά, ο διοικητής του Παίδων και παλιό στέλεχος της Ν.Δ., άρχισε σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρίας Αγη Τάτση , «να θέτει προκόμματα με δικαιολογίες πώς δεν εκτελούνταν σωστά το έργο και να απειλεί πώς θα την κηρύξει έκπτωτη».
Σύμφωνα με τον ίδιο με τη μεσολάβηση τρίτου προσώπου ζητήθηκε από τον κ.Τομπούλογλου σε αλλεπάλληλες συναντήσεις να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και τότε, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα φέρεται να είπε «τόσα λεφτά κυκλοφορούν γύρω μας, για μας δεν έχει;»
Διαπραγμάτευση
Ακολούθησε άμεση ενημέρωση στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός ανέθεσε την υπόθεση στο τμήμα εκβιαστών. Ξεκίνησε άμεση παρακολούθηση ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση καθώς ο διοικητής φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ , δηλαδή σχεδόν το 20% του ποσού.
Το ραντεβού κλείστηκε το ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγο αργότερα συνελήφθη .
Ο κ. Τομπούλογλου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα ανήμερα Χριστουγέννων.
Το αδίκημα που βαρύνει τον διοικητή είναι πλημμέλημα αφού το χρηματικό ποσό που φέρεται να απαίτησε είναι 25.000 ευρώ, κάτω από το όριο δηλαδή που απαιτεί ο νόμος για να είναι κακούργημα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα