Me antαρσια εντος της κεντροδεξιας απειλειται ο μπερλουσκονι...

21:36 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Περί τους 20 γερουσιαστές της Κεντροδεξιάς είναι πιθανό να αποχωρήσουν από την παράταξη εάν ο ηγέτης της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιμείνει στην απόφασή του να διαλύσει...
την κυβερνητική συμμαχία με την Κεντροαριστερά και το Κέντρο υπό τον Ενρίκο Λέτα.
Τις σχετικές πληροφορίες διοχέτευσε στον Τύπο έγκυρη πηγή από το εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η κίνηση πιθανόν να επιτρέψει στον κ. Λέτα να σώσει την κυβέρνησή του, μετά τις οριστικές παραιτήσεις, τη Δευτέρα, πέντε υπουργών του οι οποίοι
προέρχονται από το κόμμα – πυρήνα της Κεντροδεξιάς, «Λαό της Ελευθερίας» του κ. Μπερλουσκόνι.
Οι 20 κεντροδεξιοί γερουσιαστές αναμένεται να ανακοινώσουν στον ηγέτη τους ότι πιθανότατα θα δημιουργήσουν ξεχωριστή ομάδα στην Άνω Βουλή της Ιταλικής Δημοκρατίας.
«Εάν ο Σίλβιο δεν κάνει ένα βήμα πίσω, πιθανότατα θα έχουμε μια νέα μετριοπαθή ομάδα γερουσιαστών στο κοινοβούλιο», τόνισε η πηγή.
Το σχόλιο τόνωσε την πορεία των ιταλικών ομολόγων και σπρεντ, τη στιγμή που η μάχη του ιταλού πρώην πρωθυπουργού για να αποφύγει την αποπομπή του από τη Γερουσία είχε οδηγήσει σε νέα αβεβαιότητα για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας.
Η εντολή του κ. Μπερλουσκόνι στους υπουργούς του το Σάββατο να παραιτηθούν έχει βυθίσει την Ιταλία σε νέο πολιτικό χάος και έχει αφήσει την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης με μία κυβέρνηση μόνον μερικώς λειτουργική.
Η κίνηση έχει διχάσει και τον «Λαό της Ελευθερίας» μεταξύ των σκληρών «γερακιών» και των μετριοπαθών «περιστεριών».
Και οι πέντε υπουργοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για την κίνησή στην οποία εξαναγκάστηκαν, μετά από μία εβδομάδα πολιτικής έντασης. Αποστάσεις από τις παραιτήσεις έλαβαν και άλλοι βουλευτές και γερουσιαστές του Λαού της Ελευθερίας.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Κεντροδεξιάς στα δύο σώματα συνεδριάζουν ήδη υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι εν όψει και της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Λέτα την Τετάρτη, όπου ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός έχει ανοικτά δηλώσει ότι ελπίζει σε διαφωνούντες της Κεντροδεξιάς. Η Κεντροαριστερά, η οποία διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, χρειάζεται να εξασφαλίσει πλειοψηφία και στη Γερουσία για να έχει δικαίωμα να συνεχίσει την κυβερνητική της θητεία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα