Δριμεία κριτική στον Ρουχανί από τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Μπορεί μερίδα του ιρανικού λαού να χαιρέτισε το τηλεφώνημα ανάμεσα στον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ρουχανί, και τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, όμως, αρκετοί σκληροπυρηνικοί άσκησαν έντονη κριτική για την προσπάθεια του διαδόχου του Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ να αναθερμάνει τις σχέσεις των δύο πλευρών....

Ανάμεσα σε αυτούς και ο στρατηγός Μοχάμεντ Αλ Τζααφάρι, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δήλωσε ότι ο Ιρανός πρόεδρος θα μπορούσε να είχε αποφύγει το τηλεφώνημα, όπως απέφυγε τη συνάντηση.

«Ο πρόεδρος πήρε μία
σαφή και σωστή θέση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη. Όμως, όπως αρνήθηκε να συναντήσει τον Ομπάμα, το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και να αρνηθεί να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Θα έπρεπε να περιμένει συγκεκριμένες κινήσεις από τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ Τζααφάρι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν εντοπίσει λάθη να διαπράττονται από τους αξιωματούχους, τότε η δυνάμεις της επανάστασης θα εκδώσουν «απαραίτητες προειδοποιήσεις».

Συμπλήρωσε δε, ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να απαντήσει στην καλή θέληση που επέδειξε ο Ρουχανί στη Νέα Υόρκη, αποσύροντας όλες τις κυρώσεις, αλλά και αποδεχόμενη το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Η εχθρότητα των ΗΠΑ δε μπορεί να ξεχαστεί με ένα τηλεφώνημα και ένα χαμόγελο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα