Kyma απεργιων σε δικαιοσυνη, παιδεια, δημους και συγκοινωνιες

12:44 17/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε περίοδο αναταραχής μπαίνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των κινητοποιήσεων που θα εντείνονται όσο πλησιάζει η ανακοίνωση του πακέτου μέτρων 11,8 δισ. ευρώ. Το μπαράζ των απεργιών και στάσεων εργασίας θα κορυφωθεί...
στις 26 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία, ωστόσο, όπως διαμηνύουν τα συνδικάτα, αυτή θα είναι η αρχή σειράς
κινητοποιήσεων.
Από σήμερα και για 6 ημέρες παραλύουν τα δικαστήρια όλης της χώρας, καθώς η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει αποφασίσει αποχή μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Οι δικαστές θα δικάζουν ουσιαστικά για μία ώρα, καθώς στις 10.00 θα κατεβαίνουν από την έδρα τους μέχρι το τέλος του ωραρίου. Επίσης, στο εξαήμερο αυτό, δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου. Σε 20ήμερη αποχή από σήμερα προχωρούν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι δικαστές του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και έως τις 6 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10:30 έως τη λήξη του ωραρίου στις 3:30.
Παράλληλα, το 20ήμερο αυτό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, την Παρασκευή, αποφασίστηκε η αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης, δεν θα δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, θα απέχουν οι δικαστές από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα, ενώ για σήμερα έχει οριστεί και πανδικαστική συγκέντρωση. Οι δικαστικοί λειτουργοί διαμαρτύρονται διότι, όπως επισημαίνουν, οι νέες περικοπές θα οδηγήσουν σε μειώσεις άνω του 50% στις καθαρές αποδοχές τους.
Παιδεία
Αναβρασμός επικρατεί και στον χώρο της Παιδείας, όπου οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ανακοίνωσαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ), αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενώ συγχρόνως προτείνει στα μέλη του:
Μια νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις.
Στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, το προεδρείο των πρυτάνεων αναμένεται να αρχίσει κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.
Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων θα συναντηθεί σήμερα στις δύο το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δεν αποκλείουν να βάλουν «λουκέτα» στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Συγκοινωνίες
Σήμερα θα υπάρξει η τελική απόφαση για το πότε θα πραγματοπο
Keywords
Τυχαία Θέματα