«Χρυσές» οι κλήσεις στο νοσοκομείο Μεταξάς

«Δηλητήριο» είναι τα τηλεφωνικά ραντεβού που κλείνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία, αλλά αυτό που συμβαίνει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» ξεπερνάει κάθε όριο. Κάθε νοσοκομείο έχει κάνει ξεχωριστή σύμβαση με διαφορετική εταιρεία.

Σύμφωνα με τη σύμβαση του νοσοκομείου (με απευθείας ανάθεση), που ισχύει από τις 2 Φεβρουαρίου 2012, κάθε τηλεφωνικό ραντεβού στο 14500 κοστίζει 0,78 ευρώ ανά λεπτό από σταθερό τηλέφωνο και 1,18 ευρώ από κινητό.

Για το θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή

ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος –μεταξύ άλλων– αναφέρει ότι η απόφαση αυτή επιβαρύνει οικονομικά τους ασθενείς που πληρώνουν ήδη από την τσέπη τους φάρμακα και γιατρούς.

«Το τηλεφώνημα κοστίζει ένα ευρώ το λεπτό και στη συνέχεια χρονοχρεώνεται ανά δευτερόλεπτο, με συνέπεια να φτάνει έως και τα πέντε ευρώ» υποστηρίζει ο κ. Μελάς και ρωτάει τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, γιατί δεν κλείνονται τα ραντεβού απευθείας από το νοσοκομείο, όπως παλιά.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του θεραπευτηρίου, Έλενα Μαραγκάκη, η οποία δεν αρνείται ότι το κόστος των κλήσεων πληρώνουν οι ασθενείς, δίνει τη δική της εξήγηση. Το πρόβλημα, λέει, δημιουργήθηκε όταν η προηγούμενη διοίκηση στις 7 Φεβρουαρίου 2011 έδωσε με απευθείας ανάθεση στον ΟΤΕ το έργο των τηλεφωνικών ραντεβού.

«Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, το κόστος βάρυνε το νοσοκομείο ανά κλεισμένο ραντεβού όχι μόνο μέσω της φωνητικής πύλης (0,445 ευρώ ανά ραντεβού), αλλά και μέσω των τερματικών υπολογιστών του νοσοκομείου (0,40 ευρώ).

Ο πολίτης χρεωνόταν αστική κλήση» σημειώνει η κυρία Μαραγκάκη.

Η σύμβαση ήταν για δύο χρόνια, αλλά, όταν συμπληρώθηκε ο ένας χρόνος και το νοσοκομείο είχε ήδη πληρώσει 82.746,12 ευρώ, η νέα διοίκηση την κατήγγειλε, με το επιχείρημα ότι οι όροι της σύμβασης αντιβαίνουν το δημόσιο συμφέρον.

Ωστόσο, επειδή το αντικαρκινικό ίδρυμα δεν διαθέτει το ανάλογο προσωπικό για να αναλάβει τα τηλεφωνικά ραντεβού, η διοίκηση έκανε καινούργια σύμβαση με την εταιρεία Newsphone Hellas τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου το κόστος της κλήσης χρεώνονται φυσικά οι πολίτες! Κάτι «μυρίζει» στην όλη υπόθεση!

Άρης Σπίνος

Keywords
Αναζητήσεις
τηλεφωνο για ραντεβου στο μεταξα, μεταξα ραντεβου
Τυχαία Θέματα