Kataγγελιες για ατασθαλιες με κρατικο χρημα για το ιδρυμα της καρλα μπρουνι...

15:26 28/7/2013 - Πηγή: Fimotro
.
Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης www.Change.org. βεβαίωσε το Σάββατο ότι «τουλάχιστον 62 χιλιάδες πολίτες στηρίζουν ενυπογράφως» την πρωτοβουλία του να διεκδικηθούν από την σύζυγο του γάλλου τέως προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι, συνολικώς 410.000 ευρώ ...
για το 2011 και το 2012, τα οποία χρεώθηκαν "ως κρατικά έξοδα" για να είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα του δικού της ιδρύματος (www.carlabrunisarkozy.org).
Ωστόσο, η τέως πρώτη κυρία της Γαλλίας
βεβαίωνει, με τη σειρά της, ότι, «τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι».
Πάντως, πρόσφατη έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε «ατασθαλίες στην διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί», καυτηριάζοντας το γεγονός ότι με τον προϋπολογισμό της Προεδρίας χρηματοδοτείτο η ιστοσελίδα του ιδρύματος της κ. Μπρούνι.
Επαινείτο, μάλιστα, το ότι η ίδια πρακτική δεν υιοθετήθηκε επί ημερών της μέχρι σήμερα προεδρίας του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.
Στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της, η Κάρλα Μπρούνι υποστήριξε ότι, μέσα σε μια τετραετία λειτουργίας, μπόρεσε και προσέφερε, αθροιστικά, περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα.
Κάνει επίσης λόγο για αυθαίρετη συρραφή γεγονότων από την πλευρά του www.Change.org., η οποία «προσβάλλει και την σοβαρότητα αλλά και την λιτή διαχείριση που διακρίνει το ίδρυμα Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί».
«Αυτοχρηματοδοτούμεθα», υπογράμμισε η τέως πρώτη κυρία αναφερόμενη στο ίδρυμά της, «αφού δεν μάς χρηματοδοτεί ούτε το κράτος, μα ούτε κάποια τρίτη οντότητα κατά το χρονικό διάστημα που λειτουργεί η ιστοσελίδα μας».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα