H ''πηγη των διαρροων'' της guardian ''κρυβεται'' σε πολυτελες ξενοδοχειο στο χονγκ κονγκ...

16:08 10/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Το «βαθύ» λαρύγγι της Guardian, ο πρώην μυστικός πράκτορας της CIA και πηγή των διαρροών
σχετικά με τα προγράμματα παρακολουθήσεων της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), κρύβεται σε «πολυτελές» ξενοδοχείο στο Χονγκ Κονγκ, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις των αμερικανικών αρχών...
Ο 29χρονος έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο από «οποιαδήποτε
χώρα πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και αντιτίθεται στην θυματοποίηση της ιδιωτικής ζωής παγκοσμίως» αν και, όπως είπε στους δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη, δεν περιμένει ότι κάτι «καλό» θα του συμβεί.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν την έκδοσή του τις επόμενες ημέρες., όπως αποκάλυψε ο πρώην αξιωματούχος της CIA Μπομπ Μπάερ.

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο Μπάερ είπε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών «είναι υποχρεωμένη να τον καταδιώξει» και ότι «δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι».

Μάλιστα, όπως είπε δεδομένης της παρουσίας του Σνόουντεν στην Κίνα, αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον «εξετάζουν την υπόθεση ως πιθανή υπόθεση κινεζικής κατασκοπείας».

Μέχρι στγμής πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση από την πλευρά των αρχών του Χονγκ Κονγκ ή της κινεζικής κυβέρνησης, που, σύμφωνα με ειδικούς, αμφότερες ενδέχεται να αρνηθούν να τον εκδώσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα