H morgan stanley για την ελληνικη οικονομια...

13:36 14/6/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Μια κρίση αντίστοιχη μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης είναι πιθανό να αποφευχθεί για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley. Η ειδησεογραφία, όμως, έχει τώρα περισσότερο αρνητικό περιεχόμενο και το βασικό ρίσκο ...
είναι η πολιτική και κοινωνική υποστήριξη που θα πρέπει να διατηρήσει η κυβέρνηση για να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος και τη συνεργασία με την τρόικα, καθώς
και την αναδιάρθρωση και μείωση του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα περιθώρια για θετικές εκπλήξεις από την ελληνική οικονομία έχουν περιοριστεί τώρα, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών κάμφθηκαν πρόσφατα.

Με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014, αναμένεται να υπάρξει νέο “κούρεμα” (ΟSI) το ίδιο έτος.

Στο πλαίσιο αυτό διατηρείται ο στόχος για τη μέση τιμή των ομολόγων (strip) 52,5, μέχρι το τέλος του έτους.

Η τοποθέτηση σε ελληνικά ομόλογα θα μπορούσε να προστατεύσει τους επενδυτές από επενδύσεις σε άλλα ομόλογα, όπου αναμένεται να ανέβουν οι αποδόσεις και να πέσουν οι τιμές τους. Όπως αναφέρει ο οίκος, για να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του θα χρειαστεί μια θετική έκπληξη όσον αφορά την πλευρά της ανάπτυξης, ένα πιο αποτελεσματικό “κούρεμα” στο επίπεδο του OSI και σοβαρότερες εισροές κεφαλαίων στην αγορά ομολόγων.
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα