Brookings : νικητης των εκλογων θα ειναι το μνημονιο...

15:01 18/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Μια απάθεια επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ευρώπη όσον αφορά το ζήτημα των ελληνικών εκλογών και αυτό δεν συμβαίνει...
εξαιτίας της κόπωσης των δανειστών από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση επί έξι μήνες, αλλά είναι αποτέλεσμα της σιγουριάς που υπάρχει ότι όποιος και αν είναι ο νικητής των εκλογών... τελικός νικητής θα είναι το Μνημόνιο.

Σε αυτή την διαπίστωση προχωράει το Ινστιτούτου Brookings και συγκεκριμένα ο αναλυτής Ντάγκλας Έλιοτ ο οποίος επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη
φορά που οι εκλογές στην Ελλάδα ακολουθούν τις νόρμες μιας αντίστοιχης διαδικασίας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

Όποια λοιπόν και αν είναι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, η δέσμευση ως προς την τήρηση των όλων της συμφωνίας είναι δεδομένη. Και αυτή η δέσμευση έρχεται και από τα δύο μεγάλα κόμματα, σχολιάζει ο αναλυτής, σπεύδοντας ωστόσο, να επισημάνει ότι αυτό δεν σημαίνει και ότι όλα είναι ήρεμα. Η νέα κυβέρνηση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί για κάποια ζητήματα της συμφωνίας θέλοντας να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ θα δέχεται και την πίεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι η πλειοψηφία των κομμάτων και των ψηφοφόρων είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Όπως και οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους είναι πιθανό να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις.

Ο αναλυτής, αναφέρεται και στο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, που προέκυψε μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντάς του τη δυνατότητα να έχει πρώτο και σαφώς να πάρει την αυτοδυναμία. Κατά τον Έλιοτ, προκαλεί έκπληξη ότι ο Τσίπρας δεν νιώθει σίγουρος για την επανεκλογή του, καθώς γι' αυτό το λόγο προκάλεσε πρόωρες εκλογές. Αν και όλοι ανέμεναν πως θα ήταν ο νικητής των εκλογών με άνετη νίκη μάλιστα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά.

Ο ίδιος ο Ντάγκλας Έλιοτ εκφράζοντας την δική του άποψη θεωρεί σίγουρο ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει στα χέρια του την αυτοδυναμία. Επομένως, από Δευτέρα θα χρειαστεί να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ του νικητή και των άλλων μικρότερων κομμάτων για το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης.

Πηγή: www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα