Boyλευτες του πασοκ μιλουν ανοιχτα για αλλαγη της ηγεσιας...

15:35 12/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μαίνεται στο παρασκήνιο η εμφύλια διαμάχη που προκλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή το συνεργατικό εγχείρημα της «Ελιάς», παρά τις προσπάθειες ...
που εκατέρωθεν καταβάλλονται για να επέλθει εκεχειρία ανάμεσα στα «βενιζελικά» και «παπανδρεϊκά» στελέχη και να διασκεδαστούν τα σενάρια αποσταθεροποίησης που πυροδότησε η σύγκρουση.

Οι δύο πλευρές εμφανίζονται να μη θέλουν να δώσουν, δημοσίως τουλάχιστον, συνέχεια στη διχαστική ατμόσφαιρα που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες. Παρά ταύτα, δεν έλειψαν οι φωνές που ζητούν επαναπροσδιορισμό
της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και εμμέσως ανοίγουν τη συζήτηση για τη διαδοχή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ έθεσε εμμέσως θέμα διαδοχής του κ. Βενιζέλο επισημαίνοντας ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το κόμμα και την πορεία του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, λόγω των καθηκόντων του στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και υπουργός των Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και έχει υποχρεώσεις. Στην πράξη όμως αυτές οι υποχρεώσεις μεταφράζονται σε χρόνο ο οποίος διατίθεται αλλού, ενώ ένα κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή δυσπραγεί θα ήταν λογικό να έχει περισσότερη δραστηριότητα ανασυγκρότησης», είπε ο κ. Κρεμαστινός μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm.

«Το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της “Ελιάς”»
«Πιστεύω ότι ο χρόνος ο οποίος διατίθεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαρκής», συνέχισε ο πρώην υπουργός. «Από κει και πέρα αν τίθεται θέμα αρχηγού; Ο αρχηγός έχει μια θητεία. Ή αν θέλει και κάποιος να θέσει θέμα αρχηγού, δεν είναι σωστό να σηκώνονται και να φεύγουν στελέχη που ήταν μάλιστα και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπουργοί και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Να μείνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν απόψεις, να τις εκφράσουν, τα όργανα έχουν καταστατικά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό το σύμπλεγμα, αυτή η αντίδραση είναι μια παθολογική αντίδραση. Βλέπετε υπουργούς οι οποίοι χειροκρότησαν τα μνημόνια να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;», είπε.

Ο κ. Κρεμαστινός εμφανίστηκε καυστικός και για την «Ελιά», λέγοντας ότι το εγχείρημα «στερείται σοβαρότητας». Όπως σημείωσε «η κίνηση αυτή, ενώ θεωρητικά είναι σωστή, στην πράξη δεν αποδίδει». Κατά την άποψή του, «όταν ο αγνός ψηφοφόρος βλέπει το ΠΑΣΟΚ μια συνιστώσα της "Ελιάς" και δίπλα βλέπει συνιστώσες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν, είτε ως υπουργοί, είτε εξελέγησαν βουλευτές ή είχαν θέσεις κυβερνητικές, γραμματέων κ.λπ, να αποτελούν συνιστώσες μαζί με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε ότι η όλη ιστορία, αυτό το εγχείρημα, στερείται σοβαρότητας».

Ρήγας: Δεν υπάρχει εναλλακτική για την ηγεσία
Για το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που η «Ελιά» δεν καταγράψει καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές, ρωτήθηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας. «Αυτό είναι πάντα ανοικτό. Αλλά θεωρώ ότι για να τεθεί κάτι στο τραπέζι, θα πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση», ήταν η απάντηση που έδωσε σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84».

Επιβεβαιώνοντας, τις συζητήσεις που γίνονται ο κ. Ρήγας, ο οποίος είναι από τους στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, συμπλήρωσε: «Ακούγονται κατά καιρούς διάφορα, ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας, τίποτα δεν αποκλείεται. Όμως, σε ένα σοβαρό κόμμα, με ιστορία και παράδοση, όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ως πεδίο διαλόγου σοβαρές προτάσεις. Δεν υπάρχει, αυτή την στιγμή, κάτι που να έχει συγκροτήσει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση στο εσωτερικό του κόμματος και να μπορεί με αξιόπιστο τρόπο να τεθεί στο τραπέζι».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα