Benizeλος: σικε οι διαφωνιες συριζα - ανελ για να νεμεται την εξουσια μια κλειστη και αδιαφανης ομαδα...

Στις δύσκολες σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και Παρασκευόπουλου- Παπαγγελόπουλου εστίασε την παρέμβασή του...
ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης. Καταρχάς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη συμφωνία του για το κύριο θέμα του νομοσχεδίου που είναι η επέκταση του σύμφωνου
συμβίωσης και σε άτομα του ίδιου φύλου.

Αμέσως μετά, όμως, τόνισε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και ένα σύμφωνο συμβίωσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως η τροπολογία για την τροποποίηση του άρθρου 177 παρ. Α του κώδικα ποινικής δικονομίας έχει μόνο την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού.

«Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης έγινε όχημα για θεσμικά προβληματικές- προσβλητικές ρυθμίσεις» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ασκώντας κριτική στην τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου είπε ότι κάποιοι νομίζουν ότι αφορά στις λίστες φοροφυγάδων. «Δεν είναι έτσι. Αν είναι υπάρχει έμμεση παρέμβαση προς όφελος προσώπων που τελούν υπό διερεύνηση» υποστήριξε.

Περνώντας στα εσωτερικά τις κυβέρνησης είπε ότι οι διαφωνίες είναι «πρόσχημα και άλλοθι για να εφαρμόζεται μία πολιτική με ισχνή πλειοψηφία επιτρέποντας σε μία κλειστή ομάδα να νέμεται την εξουσία». «Χαίρονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μια διαφωνία σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ξεχνούν ότι ψηφίζουν από κοινού άλλα μείζονα θέματα» προσέθεσε.

«Υπάρχει θέμα πολιτικού πολιτισμού και κράτους δικαίου από τη συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» επέμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τέλος αναφέρθηκε στις διατάξεις που αλλάζουν την εποπτεία των δικαστικών λειτουργών: «Το μήνυμα είναι απλό: η κυβέρνηση σας παρακολουθεί και σας αξιολογεί. Και είστε σωστοί όταν κάνετε ότι λέει η κυβέρνηση«! «Κάτι που είναι θεσμικά ανατριχιαστικό» κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα