Εκτός ελέγχου η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στη βουλή

Εκτός ελέγχου βγαίνει η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στην Ολομέλεια, καθώς το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών και της αντιμετώπισής τους από την πολιτεία εξακολουθεί να διχάζει, να προκαλεί και να δημιουργεί αντιρρήσεις σε εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου. Στη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν ακρότητες, γελοιότητες και οξύτατοι διαξιφισμοί που οδηγούν σε παρεκτροπή τη συζήτηση για το ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ

τις γνωστές διαφωνίες επανέλαβαν οι ΑΝΕΛ επιβεβαιώνοντας τους κυβερνητικούς τριγμούς για το θέμα. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ωστόσο αφού έχει τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων. Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ εφόσον δεν αποσυρθούν τα τρία ζητήματα που για το κόμμα είναι «κόκκινο πανί»: ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια.

Αμυράς: Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη θα πρέπει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία!

Εκτός ορίων βγήκαν στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, με αφορμή την αντιπαράθεση για το σύμφωνο συμβίωσης. Αφορμή στάθηκαν οι τοποθετήσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ περί «σεξουαλικής εκτροπής» των ομοφυλοφίλων - μετά από παλαιότερη τοποθέτησή του που συσχέτιζε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία - που προκάλεσαν το σχόλιο Αμυρά ότι «αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη ενδεχομένων να κατηγορηθεί για κτηνοβασία». Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τον Κατσίκη να χαρακτηρίζει τον Αμυρά «πολιτικό αλήτη» και να απειλεί μα μήνυση.

«Οσο για τον Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη, έχουν ένα δίκιο! Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη, ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία…» ήταν η φράση του Αμυρά που προκάλεσε το χαμό στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί η δήλωση Κατσίκη για «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους» - αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους - στην αρμόδια επιτροπή, αλλά και οι παλαιότερες αναφορές περί κτηνοβασίας.

«Καταγγέλλω ότι υπάρχει βουλευτής - πολιτικός αλήτης και αυτός είναι ο κ. Αμυράς. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε», επανήλθε για το θέμα ο κ. Κατσίκης.

Τα πνεύματα επιχείρησε να ηρεμήσει ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης, που όμως μάλλον έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά λέγοντας στον κ. Αμυρά: «Για να σε αποκαλεί αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά».

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά τα σχόλια και των δύο βουλευτών.

Παραληρηματικός ήταν ο λόγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που πρότεινε δημοψήφισμα για το θέμα αλλά και να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα.Χαρακτήρισε δε «βάρβαρη πρόκληση» την εικόνα δύο νέων που φιλήθηκαν στο στόμα ντυμένοι παπάδες μπροστά από την Μητρόπολη, εικόνα που πρέπει να σημειωθεί προκάλεσε αντιδράσεις και από ορισμένους περαστικούς το μεσημέρι.

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε και το «παραλήρημα» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, ο οποιος κατά τη διάρκεια της συζήτησης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει στο κόμμα του να διενεργεί συσσίτια μόνο για Έλληνες. «Είστε προκατειλημμένοι και μισείτε τους Έλληνες» είπε ο κ. Λαγός, προκαλώντας την «έκρηξη» του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αντεγκλήσεις.

«Είναι μέρα ντροπής γιατί φτάνουμε σε ένα σημείο πράγματα τα οποία είναι ενάντια στη φύση, ενάντια στη λογική να τα ψηφίζουμε, να νομοθετούμε, και να παρουσιάζουμε το αφύσικο ως φυσικό. Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, από τη Γερμανία από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες και τα ζώα τους, τι θα γίνει; Θα αποδεχτούμε και τους κτηνοβάτες;» δήλωσε προκλητικά ο Χρυσαυγίτης βουλευτής. Η αντίδραση της Βασιλικής Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η συζήτηση στη βουλή συνεχίζεται, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να έχει οριστικοποιήσει τις αλλαγές τις οποίες είχε ήδη προαναγγείλει, αποδεχόμενος προτάσεις που είχαν κατατεθεί τόσο από βουλευτές της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Για άλλη μια φορά ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι στο άρθρο 12 διασφαλίζεται με ρητή διατύπωση ότι δεν αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης υιοθεσία ή τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Εξήγησε ακόμα ότι στο άρθρο 28 διευκρινίζεται ότι αφορά τη δυνατότητα απαλλαγής εκείνων που διαταράσσουν την κυκλοφορία για ασήμαντο διάστημα και για λόγους ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δεκτή την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παρά φύση ασέλγεια, τονίζοντας ότι «η κατάργηση της δεν αφήνει κανένα κενό αξιοποίνου» καθώς, όπως είπε, καλύπτεται ποινικά από άλλα άρθρα όπως αυτά που αφορούν αποπλάνηση ανηλίκων, μαστροπία και πορνογραφία.

Δεκτές έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, την τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον τρόπο κτήσης αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα που εμπίπτουν στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς, και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, για τον τρόπο επιλογής των δικαστών στο Αθλητικό Δικαστήριο.

Το Αγιο Ορος ανησυχεί για «απειλούμενην εκτροπήν»... δια νόμου με το σύμφωνο συμβίωσης

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία ζητείται η μη ψήφιση και η έστω προσωρινή απόσυρση της ρύθμισης για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ενδελεχούς διαβούλευσης και επαρκούς έκφρασης της βούλησης όλου του λαού «δια τόσο σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας», έστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου 'Όρους.

Στην επιστολή εκφράζεται η «ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας».

«Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου» αναφέρει η επιστολή και συνεχίζει : «Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.».

Στη συνέχεια της επιστολής απευθύνεται έκκληση «να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων» και τονίζεται: «Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η «θερμή παράκλησις» διαβιβάζεται και στα κόμματα και στους βουλευτές, με την προσδοκία να συμβάλλουν στην «αποτροπήν της "επείγουσας" ταυτής νομοθέτησεως».

Εχοντας ως κεντρικό σύνθημα «νόμος είναι η αγάπη» μέλη ομοφυλοφιλικών οργανώσεων συγκεντρώνονται από το απόγευμα στο Σύνταγμα

Ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των οργανώσεων και βρέθηκαν μαζί στο Σύνταγμα, δίπλα από τις εορταστικές εκδηλώσεις, «γιορτάζοντας την ισότητα, το να μην κρύβονται οι άνθρωποι, το δικαίωμα στην αγάπη», όπως είπαν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε το «παρών» με δικό της πανό, διεκδικώντας περαιτέρω την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, γάμο και παιδοθεσία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
βουλη, συζητηση, χρυση αυγη, ανεξαρτητοι ελληνες, αγιο ορος, εν λόγω, ΚΚΕ, συριζα, ΠΑΣΟΚ, ενωση, καμμενος, δημοψηφισμα 2015, βομβα mall, ψηφοφορία, ορος, ζητείται, αποσυρση, συνταγμα, ανταρσυα, Αμυρας, Κορμός Χριστουγέννων, αποσυρση αυτοκινητων 2011, βασιλικος γαμος, δημοψηφισμα, η ημέρα της γης, σταυροι, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, γιωργος αγγελοπουλος, κομματα, ενωση κεντρωων, βουλευτες, ζητείται, γκει, το θεμα, αυγη, γαμος, γερμανια, γνωμη, ζωα, θεμα, ιθαγενεια, ολλανδια, πνευματα, υιοθεσια, αγιο ορος, αρθρα, αρθρο, αλητης, αφορμη, βγαινει, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωση, δοθει, εγκληματα, ηθη, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εν λόγω, ζευγαρια, εικονα, κειμενο, κομμα, λαγος, λαδι, μηνυση, νικο, οικογενεια, ομοφυλοφιλια, ορος, πακισταν, πολιτεια, συνεχεια, στομα, σχολια, ταυτοτητα, τρια, φυση, φυσικο, φορα, ψηφοφορία, δικαιωμα, ενωση, χωρα, κωστας, μια φορα, μπροστα, θεματα
Τυχαία Θέματα